OMDÖME Fredagen den14 juni såg jag och en vän fram emot att få njuta av Dagens rätt Wienerschnitzel på anrika Pålsjö krog i Helsingborg. Vi bokade redan på måndagen och då var det redan fullt fram till 13.30. Vilket blev vår bokningstid. Krogens erbjudande lockar alltså utan tvekan många.
Det vi fick på tallriken var dock ingen njutning:
En tjock, bankad fläskkotlett. Mörkbrun och hårdstekt - av smak och utseende att döma stekt mer än en gång.
Köttet låg på en bädd av överkokta gröna ärtor. Intill stekt potatis med "skinn" på. Uppenbarligen var de stekta långt innan de serverades.
Inget på tallriken var varmt. Såsen var ljummen. Det enda fräscha i hela måltiden var den grönsallad som kom med brödet.
Restaurangen liksom bokningssidan var alltså "knökfull" och jag förstår att restaurangen måste rationalisera tillagning och uppläggning så gott det går för att hinna med att sälja så mycket som möjligt. Men nu gick köket långt över gränsen.
Maten var helt enkelt varken god eller inbjudande att se på.
Pålsjö krog klarar sig förmodligen ännu på sitt goda rykte sedan tidigare. Men om det som serveras är lika illa tillagat som det vi fick på fredagen så lär många gäster välja att äta någon annanstans.
Marianne Rönnberg Galmor
Bilden har inget med Pålsjö krog att göra.