DEBATT - MITT BJUV Efter en hel vecka med det ena tunga TV-reportaget efter det andra om drogproblematiken i Bjuvs kommun kom det ett brev från Oppositionen till den styrande koalitionen SD/M.
Öppet brev till styret i Bjuvs kommun:

Vi behöver en bred politisk överenskommelse

Vi kan aldrig acceptera att en enda ungdom i vår kommun hamnar i drogmissbruk, socialt utanförskap eller i en situation som är i eller gränsar till kriminalitet.

Vi Socialdemokrater har tidigare och i årets valrörelse lyft fram behovet av ökade sociala insatser. Vi gick till val på ”inte en enda unge ska lämnas utanför, varken i skolan eller på fritiden”. Vi vill att arbetet ska ske på bred front i hela kommunen genom exempelvis; Fältsekreterare, ökade insatser i det förebyggande arbetet, tillsammans med föreningar, företag, myndigheter och alla medborgare som vill hjälpa till att se till alla våra barn och ungdomar får de bästa förutsättningar till en bra start i livet.

Vi ser behovet att kommunen ”krokar arm” med föreningar, företag, myndigheter och alla ideella tänkbara krafter i hela vår kommun för att gemensamt motarbeta den utveckling vi ser i vår kommun och ge alla våra barn och ungdomar en bra start i livet.

Därför sträcker vi i opposition nu ut handen till styret i Bjuvs kommun och föreslår att vi gemensamt arbetar fram en politisk bred överenskommelse där vi prioriterar vad kommunen ska göra och gemensamt ser till att avsätta de resurser som behövs i arbetet.

Tillsätt en politisk styrgrupp (med representation från samtliga partier i Kommunfullmäktige) som kan ha fokus på att snabbt ta fram exempelvis satsningar på förebyggande insatser, fältsekreterare, överenskommelser med andra myndigheter, föreningar, företag med flera.

Vi får aldrig ge upp om våra ungdomar.

Barnens och ungdomars uppväxt går aldrig i repris.

Bjuv 2022-12-01

Ulrika Thulin (S)
Oppositionsråd


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.