POLITIK - DEBATT Om nu styret (SD o M) vill anklaga oppositionen för att ”ljuga” och vara ”osmakliga” varför fortsätter då styret själva skarva med sanningen? Har oppositionen trampat styret på en öm tå?

Styret hävdar i sin artikel att man ska ha informerat oppositionen (S, KD, C och V) vid ett möte den 7/11 om konsultens arbetsuppgifter. Det enda som styret informerade om var; kameraövervakning och att det i övrigt var så känsliga uppgifter att man inte kunde ge oss mer information. Sen i övrigt önskade styret att revisionen och oppositionen inte skulle uttala sig mer i media.

Det sista är allvarligt. Det ingår när man har makten i en kommun att också bli granskad och ifrågasatt.

Nu ger styret en viss information (om än vag) via media om vad konsulten faktiskt gjort för de 720.000 kronor. Kan bara säga – Äntligen! – så börjar någon form av information ges. Tydligen krävs det många försök ifrån oppositionen och olika media innan besked ges om vad medborgarnas skattepengar använts till.

Vår uppgift som företrädare för oppositionen är bl.a. att se till att kommunen förblir en öppen och transparent organisation, dvs att alla beslut ska bli offentliga och ska tåla granskning.

Jag förutsätter att politiken (styret och oppositionen) även framöver ska arbeta med utvecklingen av kommunen, men jag förutsätter också att man utför det arbetet med öppenhet, transparens, demokrati och utifrån gällande lagar och regler! Det är inte ett företag man har ansvar för utan det är alla medborgares skattepengar och kommun man har ansvar för! Om styret framöver fortsätter att glömma bort för vem man är till för, så kommer vi inte glömma bort att fortsätta påminna dem!

Avslutningsvis vill jag berätta att jag har fått en riktigt bra uppfostran av mina föräldrar. Jag fick bl.a. lära mig att inte ljuga och det har jag alltid levt efter även när det har varit tufft och när jag som förtroendevald blivit granskad och utfrågad.

Vill inte kalla styrets sätt att hantera sanning, information och medborgarnas skattepengar för ”ouppfostrat”, ”osmakligt” eller ”ljuga”, utan kan bara konstatera att de gör det utifrån sin bästa förmåga.

Ulrika Thulin (s)
Oppositionsråd i Bjuvs kommun

FOTNOT: Övriga artiklar i frågan hittar du under rubriken MITT BJUV.
 

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.