MEDIA Marcus Älverbrandt, reporter på Sveriges radiokanalen P4 Kristianstad, gjorde med anledning av att Helsingborgs Dagblad i år fyller 150 år under den gångna veckan ett reportage om hur skåningarna saknar journalistisk bevakning av sina kommuner.
Han pratade med människor runtom i kommunerna i Nordvästskåne och alla menade att det idag är dåligt med bevakningen sedan HD för en del år sedan lagt ner sina lokalredaktioner och numera slår ihop flera kommuner på en sida. Som exemplet där Bjuv och Åstorp delar sida med Örkelljunga, Perstorp och Klippan. Hur magert det blir, är det många som vet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På sin resa gjorde Marcus Älverbrandt också ett stopp i Bjuv hos undertecknad på bjuvsnytt.se. Även här konstaterades det att lokalbevakningen av Bjuvs kommun från andra än just Bjuvsnytt är undermålig.

Beträffande lokalbevakning och bjuvsnytt.se så var undertecknad för en tid sedan inbjuden till Rotary i Åstorp, för att tala just om lokalbevakning generellt och bjuvsnytt.se och Bjuvsnytt speciellt. Föredraget togs mycket väl emot av deltagarna på lunchmötet på Tingvalla i Åstorp.

Här kan du lyssna på inslaget om journalistiskt lokalbevakning - en ren och skär demokratifråga.

Marianne Rönnberg Galmor
chefredaktör och ansvarig utgivare