NOSTALGISKT VALBORGSFIRANDE Ikväll tisdag 30 april samlas festsugna kommuninvånare på Torget vid ICA i Billesholm. För att tillsammans med Billesholms musikkår marschera till Södra Vrams Folkets Park - som i dagligt tal numera kallas Billesholms Folkets Park. Marschen beräknas starta vid 19.30.

"Förr", dvs när jag som är född på 1950-talet växte upp, var det obligatoriskt såväl i Billesholm som Bjuv att samlas på en given plats i byn för att i fackeltåg efter ortens musikkår promenera till den plats där Majbrasan tändes. I Billesholm gick vi till Parken. I Bjuv till Gruvtorget på Platsen.

Nu tycks denna gamla arbetartraditionen ha återupplivats i Billesholm. I sociala medier går det nämligen att läsa om Valborgsfirandet 2024 i Parken. Där entrén förstås är gratis och där kören Canticum sjunger in våren och kommunalrådet Mikael Henrysson (SD) håller ett vårtal.

Som vanligt finns det även kaffe- och korvförsäljning på plats.

Billesholms (Södra Vrams) Folkets Park bildades av Arbetarrörelsen 1898 och är idag en av få kvarvarande i sitt slag. Nyligen fick Parken ekonomiskt bidrag via EU och kommunen och lagom till denna vår är därför den gamla entrén med sin snurra - liksom scenen och Rotundan - renoverade och fina.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.