BJUVSWEEK För en kort tid sedan lade jag ner webbtidningen bjuvsnytt.se som jag startat och drivit sedan 2010. I tio år arbetade jag mer än heltid för att tillgodose Bjuvsbornas demokratiska rätt att få insyn i vad deras folkvalda politiker gjorde av uppdraget. Men tio år räcker. Nu är det dags för något nytt!

IDAG kan jag avslöja att jag fortsätter på denna adress - fast nu med BJUVSWEEK istället för Bjuvsnytt.

Legendariska NEWSWEEK är förebilden. Förstås. Kaxig värre, jovisst. Men man ska sikta högt om man vill komma någon vart, det vet vi väl alla? Och jag har ju tillräckligt med kunskap om allt och alla i Bjuvs kommun för att kunna gå på djupet.

Rent konkret innebär förändringen att jag jobbar i lugnare tempo med reportage och grävjobb. På mitt vanliga kritiska och noggranna sätt. Den snabba, dagliga nyhetsbevakningen överlåter jag åt HD och övriga redaktioner som intresserar sig för Bjuvs kommun, att sköta. BJUVSWEEK blir ingen ny HÄNT (i veckan).

Men jag kommer även att ägna mig åt att blogga, ibland vara influencer - en påverkare. Fast fortfarande inte för pengar.

Till fortsatt hjälp och som tekniskt stöd har jag min gamle skolkamrat Lasse Nielsen och det känns tryggt.

Det är ju val i år och inte minst i Bjuvs kommun kan det komma att innebära en del överraskningar. Det vill inte jag missa. Och jag vill inte heller missa möjligheten att förmedla spelet kring det till er, kära läsare. Och spel blir det, kan jag lova!

Idag mjukstartar jag dock "återkomsten" i nostalgins, lugnet och skönhetens tecken.Genom att återge ett par av mina tidigare texter om magnolian Bjuv. Framtagen av Findusprofilen Karl-Erik Flinck, som ju från början främst var arborist och som bl.a. skapade den lilla, söta rosavita Bjuv.

Jag hoppas du som läste bjuvsnytt.se tidigare ska ha god behållning av att i fortsättningen följa mig, mina uppslag och gräv - nu under det nya namnet - BJUVSWEEK.

Välkommen tillbaka till er från "förr". Välkommen till dig som är ny på sidan.

(Fotnot: Vi kör med gamla loggan tills vi tagit fram den nya.)

Marianne Rönnberg Galmor
Chefredaktör och ansvarig utgivare