BJUVS FÖRSAMLING Kyrkogårds- och fastighetschef Kristofer Johansson höll i taktpinnen när såväl hans kollegor från församlingen som en rad politiker engagerade i kyrkofrågor kom till den nya fastighet som byggts bredvid kyrkogården i Norra Vram. För att bla hysa delar av  församlingens maskinpark.

Jag parkerade först som vanligt bredvid det gamla röda trähuset snett mitt emot Norra Vrams kyrka. Huset där man bla hämtar kratta och vattenkanna om man har anhöriga begravda på den sidan stora vägen.

Men där var det tomt och hur jag än spanade så såg jag inte skymten av den aviserade invigningsfesten jag bjudits in till. Så jag ringde Kristofer Johansson och fick veta att jag skulle "köra in på den nya vägen mitt emot Klockaregården".

Va? En ny väg i slutet av den gamla kyrkogården? Det var något nytt för mig som trots allt stått och gått på Norra Vrams kyrkogård sedan jag lärde mig att gå för 70 år sedan. Farmor och farfar är begravda här liksom en rad andra nära och kära.

Mitt emot Klockaregården - numera privatbostad men en gång tillhörande kyrkan - hittade jag mycket riktigt en ny väg. Och väl inne på den öppnade sig en helt ny värld och vy framför mina ögon!

Här - på mark jag aldrig ens tänkt på fanns - har man schaktat och röjt och skapat en fin och stor infart samt en parkeringsplats både för anställda och besökare. Krönt av en ny byggnad som både innehåller personalutrymmen och en stor maskinparksdel.

"Det tog tid"
- Det tog cirka 1400 dagar att få det här på plats, sa Kristofer Johansson i sitt invigningstal. Men nu står vi äntligen här!

- Det vill säga, jag har ännu inte pappersvarianten av bygglovstillståndet i min hand, fortsatte han. Så huset är ännu så länge tomt. Vi anställda har inte tagit det i bruk ännu. Maskinerna är inte här. Men nu inviger vi!

Även kyrkoherde Sören Trygg sade några väl valda ord och slutligen klippte Carsten Ludwig, Kyrkofullmäktiges ordförande, högtidligen av bandet vid grinden till innergården och förklarade anläggningen "högtidligen invigd".

En nyfiken skara gick sedan husesyn innan de så gott som alla landade vid smörgåstårtan. Som sköljdes ner med cider.

Marianne Rönnberg Galmor

 

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.