BJUVS KOMMUN Polisens årliga trygghetsmätning visar att den upplevda tryggheten bland kommuninvånarna ökar, samtidigt som antalet anmälda brott minskar, heter det i ett pressmeddelande från Bjuvs kommun.

- Bjuvs kommun har historiskt sett varit en otrygg kommun, säger Bo Blixt, stationschef hos polisen i Bjuv. Men siffrorna de senaste åren är glädjande och visar att Bjuv är en trygg kommun att bo i.

Den årliga mätningen som polisen genomför nationellt visar bland annat att antalet anmälda ungdomsbrott i Bjuvs kommun aldrig har varit på en så låg nivå som nu.

- Siffrorna har gått ner kraftigt, säger Bo Blixt. På polisen har vi arbetat aktivt sedan 2005 med att få ner ungdomsbrottsligheten. Bland annat var vi bland de första kommuner som införde kontaktpoliser på skolorna.

Saam Beik, brottsförebyggande samordnare i Bjuvs kommun, anser att den sk centrumförnyelsen i Bjuvs tätort ökat tryggheten i trafiken och att förstörelsen är minimal eftersom ingen vill förstöra det som är vackert.

Även kommunens arbete med att i hela kommunen röja buskage och göra vägar mer framkomliga, har bidragit till att miljön upplevs tryggare och invånarnas upplevda oro har minskat i samma takt, heter det i pressmeddelandet.

Vilka är då de fortsatta utmaningarna i kommunen?

- Att förmedla till bjuvsborna att de faktiskt lever i en trygg kommun, säger Bo Blixt.

MRG/Foto: Bjuvsnytt

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.