CORONA I bl a Stockholm konstaterar man nu att den tredje vågen av Covic19-smittade är ett faktum och att läget blir värre för varje dag. Orsaken är av allt att döma sportlovsresorna och regeringen har redan en färdig nerstängningsplan.
- Flera remissinstanser inkom i fredags med synpunkter på regeringens förslag på nedstängning, i en del fall är kritiken hård, skriver Dagens Nyheter och nämner bland annat Arbetsförmedlingens oro för ännu högre arbetslöshetssiffror.

För att hindra covid-19-smittspridningen föreslår regeringen att gym, sport- och badanläggningar ska kunna stängas tillfälligt, antingen en, flera eller samtliga verksamheter.

Samma sak gäller för varuhus, gallerior och butiker, utom livsmedelsbutiker och apotek.

Frisörsalonger, skönhetsmottagningar, massagesalonger och tatueringsstudior är andra typer av verksamheter som tillfälligt kan stängas, liksom restauranger och andra serveringsställen. Undantag görs för avhämtning om hemleverans av mat och dryck.

- Förordningen innebär även ett förbud mot att hyra ut festlokaler eller på något annat sätt använda eller upplåta lokaler, områden eller utrymmen för tillställningar eller liknande privata sammankomster”, skriver DN och framhåller att regeringen ännu inte tagit något beslut.

Källor: DN, Dagens PS, regeringen.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.