EKONOMI Ingen särskild information till Bjuvsborna om att de kan få anstånd från kommunen med att betala vissa räkningar. Det är slutsatsen av svaret på det sk initiativärende som oppositionen på onsdagen väckte i Kommunstyrelsen (KS).

Diskussionen i KS om anstånd eller inte – bland annat som följd av nuvarande höga elräkningar – har pågått ett tag inom oppositionen. Och tilläggspunkten om ”åtgärder i kristider” som på tisdagskvällen tillkom på KS-dagordningen, uppfattades av dem som så generell att man beslutade sig för att föra in ett sk initiativärende på mötet. Som särskilt handlade om möjligheten att få anstånd med betalning av räkningar som idag ekonomiskt hotar att slå ut många hushåll.

Svaret från den styrande majoriteten SD/M var att kommunen redan erbjuder denna möjlighet. Hur man via kommunens hemsida hittar det ställe där man kan ansöka är dock enligt oppositionen inte lätt.

- Därför föreslog vi på sittande möte att man från kommunens sida ska lyfta fram den informationen, sa Ulrika Thulin (S), oppositionsledare. Och på så sätt marknadsföra den så att fler ska känna till möjligheten.

- Vi politiker jobbar ju för invånarna, fortsatte hon. Och många behöver säkert den här informationen just nu. Men vårt förslag fick kalla handen av styret.

Till HD sa kommunalrådet Mikael Henrysson (SD) på onsdagen att man redan när debatten var ny i riksmedia kollade vad som gällde i Bjuvs kommun. Och då såg man att möjligheten till att söka anstånd redan fanns.

- Man ringer kommunen eller går in på hemsidan. Man får också en räkning från kommunen och där står det vart man vänder sig om man har frågor om fakturor, avslutade kommunalrådet.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.