POLITIK På söndagen stod det klart att Pia Trollehjelm, partiordförande för Sverigedemokraterna i Bjuvs kommun och Ekebybo, inte har fått en ordinarie plats i Sveriges Riksdag för sitt parti - som vi tidigare skrivit. Utan en plats som Förste ersättare.

Före valet var det osäkert om det skulle bli någon riksdagsplats för Pia Trollehjelm. Det berodde helt enkelt på om SD i valet skulle få fler riksdagsplatser än de hade tidigare. När valet nästan är färdigräknat konstaterar vi att SD växte men för Trollehjelm räckte det inte hela vägen fram.

På FB uppmuntrar vännerna Trollehjelm att fortsätta jobba lokalt. - Det har jag gjort ooootroligt länge, svarar hon. Men man måste ha en inkomst också. Livet är inte bara politik.

Förutom riksdagsplatsen kandiderade Trollehjelm tillsammans med kollegan Mikael Henrysson till Region Skåne. Hur det gick där har ännu inte framkommit.

Bjuv väl representerat
Bjuvs kommun representeras redan i Sveriges Riksdag genom Moderatledaren Ann-Charlotte Hammar Johnsson. Som på lördagen berättade att hon fått förnyat förtroende ytterligare 4 år. Vänstern ordförande Petra Nielsen hade i valet nominerats av kretsen i Helsingborg till partiets tredjeplats i Riksdagen. Men inte heller för hennes del blev det någon ordinarie riksdagsplats.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.