KOMMUNALT Uppdaterad text: Enhetschef Emma Jönsson på fastighetsavdelningen i Bjuvs kommun har lämnat sin tjänst med s.k. omedelbar verkan. Det uppger källor i kommunhuset på onsdagen. Själv berättar Jönsson att hon vänt sig till facket som begärt förhandling med arbetsgivaren. Och att hon under tiden är friställd med lön. Inte avskedad.

Emma Jönsson har arbetat på fastighetsavdelningen i Bjuvs kommun i två år. Skälet till den plötsliga uppsägningen är enligt arbetsgivaren att hon beställt bygg- och anläggningstjänster för omkring en halv miljon kronor. Tjänster som inte bedöms ha varit nödvändiga och inte haft täckning i budget.

I den byggdelen där det gällde en utrymningsväg i kommunhuset gjorde Jönsson dessutom inte en arbetsmiljöbeskrivning av hur en utrymning ska gå till och detta bedöms som en avgörande grund för uppsägningen.

- Det är inte vad man sagt till mig, säger Emma Jönsson själv i telefon på onsdagskvällen. Jag fick förslaget att säga upp mig. Vilket jag inte har för avsikt att göra. Eller att bli avskedad. Men när jag vände mig till mitt fack Ledarna backade kommunen och nu får vi se var det här landar.

Nu väntar Jönsson och fackföreningen alltså på ett förhandlingsdatum och det som gäller tills något annat beslutats är "friställd med lön". Och ingenting annat.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.