EKEBY På tisdagen träffades den nybildade gruppen Företagare i Bjuvs kommun för första gången. Mötet hölls över en frukostfika i Ekeby.

Entreprenören och företagaren Camilla Magnusson flyttade sommaren 2013 till Bjuv från Landskrona. Handlingskraftig som hon är drog hon igång ett antal träffpunkter på i första hand Facebook.

För några månader sedan tyckte hon det var dags att konkret försöka bygga en gemenskap med andra företagare. Något litet mer intimt och personligt än det andra företagargrupper i trakten kunnat ge henne.

- Jag vill ha något mindre och mer intimt där vi kan bolla idéer med varandra och också nyttja varandras tjänster. En grupp där vi hjälper varandra och kanske också rekommenderar varandra när det passar. Handla hemmavid istället för att gå över ån efter vatten.

Magnusson har tänkt sig en träff i månaden och sa också att en tanke är att bjuda in någon person till mötena då och då.

- Till exempel någon från Arbetsförmedlingen som kan berätta om hur man hittar arbetskraft, exemplifierade hon.

Olika kompetenser
Uppenbarligen finns det fler företagare än Camilla Magnusson som tänker så här för till det första mötet på tisdagen kom ytterligare åtta personer. Och vidden av kompetensen hos de närvarande var enorm. Här fanns representanter för  transport, ekonomi, nagelkonst, säkerhet, översättning, festarrangemang, media, el och automation och musik!

Bengt Fellbe, näringslivsansvarig i Bjuvs kommun, fanns också på plats.

- Jag tycker det är lysande att ni försöker sätta igång det här, sa han. Det har gjorts ett antal försök åt det här hållet tidigare, men alla initiativ är välkomna.

”Krångla inte”
Bengt Fellbe presenterade sig som ”glidmedlet mellan kommunen och det privata” och sa att det finns många företag i Bjuv, Billesholm och Ekeby. Omkring 260 aktiebolag finns till exempel registrerade samt ett större antal andra företagsformer.

- Mitt tips är att inte krångla till det, fortsatte Bengt Fellbe. Håll det som det är nu. Det räcker kanske att bara träffas så här. När man träffas och pratar väcks både idéer och frågor.

Frukostmötet avslutades med att de närvarande bestämde att ses igen den 8 april kl 8-9. På Tösabiten i Ekeby.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.