CORONA På torsdagen kom Anders Tegnell med de högsta tal som någonsin nämnts vad gäller myndighetens uträkningar för sk värsta scenariet när det gäller smittspridningen. Det är förstås Omikron som ställer alla tidigare begrep på ända. Medan sjukvården fortsätter gå på knä.

Omikronvarianten av Coronasmittan visar sig gång på gång vara en ovanligt livsstark virusmutation. Från en känsla av att isoleringen nu skulle minska och vi på nytt skulle kunna återgå till ”det vanliga livet” – kastas vi nu istället in i en tillvaro där det börjar kännas som att ingen av oss kommer att gå fri från smittan.

På torsdagen kom Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten med nya värsta-scenariet- beräkningar och den nya prognosen är att smittspridningen peakar i slutet av januari men att vi i bästa fall fram till dess får räkna med 45 000 nya fall. Och i värsta fall upp till 69 000 fall. PER DAG!! (Just nu är den siffran 25 000 per dag.)

Beslut kom på onsdagen om att personer mellan 18 och 65 nu kan få sin tredje vaccinspruta efter 5 istället som tidigare 6 månader. De äldsta i gruppen vaccineras först och sedan följer de yngre.

Sverigedemokraternas ledare Jimmy Åkesson sa i sitt tal på onsdagen i riksdagen att han har för avsikt att KU-anmäla statsminister Magdalena Andersson, som deltog i sin första riksdagsdebatt i den nya rollen. Åkesson vill att KU ska granska om vinterns regeringsbeslut om restriktioner egentligen borde ha ställts inför riksdagens prövning.

- Pandemilagen ger inte regeringen gränslös befogenhet, sade Jimmie Åkesson som menade att restriktionerna måste vara proportionerliga.

Som alltid är uppmaningen från FHM och regeringen generellt  fortsatt: ”Håll avstånd OCH vaccinera dig”.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.