Rotundan i bakgrunden en solig dag då det arrangerades en Familjedag i Billesholms Folkets Park. Nu blir platsen istället scenen för nästa möte i Bjuvs kommunfullmäktige.
POLITIK Nästa scen som politiken i Bjuv framträder på blir Billesholms Folkets Park. Närmare bestämt i Rotundan måndagen den 31 maj klockan 19.00. Hur oppositionenen i Kommunfullmäktige ställer sig till detta scenbyte är ännu inte känt.

När Bjuvs kommunfullmäktige sammanträdde i april skedde det på parkeringsplatsen framför kommunhuset och då oppositionen med Socialdemokraterna i spetsen mötet. Visserligen hade KF-mötet i november 2020 gått av stapeln på samma parkeringsplats men nu var det stopp.

Extern media anade bråk i kommuen som i decennier varit Skånes starkaste S-fäste men som nu styrs av Sverigedemokraterna i samarbete med Moderateran. Och drogs till konflikten som getingar till socker. Bjuv fladdrade förbi några minuter i TV, på radio och på pappret. Sedan blev det åter tyst.

Vilken eventuell uppståndelse Parken väcker, har vi ännu en vecka på oss att studera. Läs mer faktiskt om mötet på kommunens hemsida.

Lite kuriosa i sammanhanget rörande Billesholms Folkets Park från 1898 är att Sverigedemokraterna som parti inte får hyra anläggningen. Något som styrs centralt av riksorganisationen Folkets hus och parkers stadgar. Men som kommun är det uppenbarligen helt okej.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.