POLITIK Måndagsmötet i Bjuvs kommunfullmäktige fick ställas in sedan det blivit uppenbart att den teknik ledamöterna har i form av "paddor" är gammal eller inte uppdaterad. Ingen "generalrepetition" hade heller gjorts inför kvällens möte. Det första helt digitala. Ordförande Pia Trollehjelm lovade återkomma på tisdagen med besked om hur man går vidare.

Jonas Lindqvist (KD) ställde frågan om ledamöternas "paddor" är för gamla, om de uppdaterats etc. Och om debaclet ikväll kan bero på brist på utbildning.

- Det handlar inte om att ledamöterna inte kan tekniken, det handlar om att plattorna är gamla och inte orkar, säger Pia Trollehjelm till bjuvsnytt.se.

- Vi har kört tekniken i ett halvår och den funkar, men alla har inte provat.

Liselotte Ljung (S) anmälde att hon tagit tjänstledig från arbetet för att kunna delta i mötet och därför kommer att kräva ersättning från kommunen för förlorad arbetsinkomst även om det inte blev ett möte som planerat.

Pia Trollehjelm ansåg att det är rimligt med ersättning och uppmanade ledamöterna att skriva till henne om de varit med eller försökt ta sig in på mötet.

När ett nytt KF-möte blir är förstås inte möjligt att säga i skrivandets stund men vi återkommer när kommunledningen lämnat besked om detta.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.