Ungdomsfullmäktige i Bjuv 2016.

UNG Helgen 19-21 februari samlas cirka 100 engagerade ungdomar från hela Sverige i Bjuv för en inspirationshelg. Värd i Bjuv är ungdomsfullmäktige och dess ordförande Filippa Möller.

Sveriges ungdomsråd tillsammans med Ungdomsfullmäktige i Bjuvs kommun arrangerar en av Sveriges ungdomsråds nationella träffar. På programmet finns föreläsningar och diskussioner kring antirasism, feminism och HBTQ.

- Det ska bli väldigt roligt att visa upp Bjuv och sätta vår kommun på kartan, säger Filippa Möller, ordförande i ungdomsfullmäktige i Bjuvs kommun. Våra besökare kommer från hela Sverige, från Haparanda i norr till Skåne i söder. 

Under helgen kommer ungdomarna ta del av olika föreläsningar och workshops inom annat inom HBTQ-frågor och hur det är att leva som transperson.  Dessutom bjuds allmänheten in till en öppen föreläsning med Milad Mohammadi, en av Sveriges mest efterfrågade och inspirerande föreläsare. Lördagen den 20 februari kl 16 i Varagårdskolans aula kommer Milad att bland annat prata om antirasism och hållbart samhälle.

- Under inspirationshelgerna har vi möjlighet att utbyta erfarenheter mellan olika ungdomsråd, säger Filippa Möller. Vi får inspiration till hur vi kan göra vårt ungdomsfullmäktige bättre och får kontakter över hela Sverige.

- Dessutom kommer vi att visa upp det bästa med Bjuv, bland annat har vi hyrt bowlinghallen för en helkväll där.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.