BETYG I Bjuvs kommun kan 83 procent av invånarna tänka sig att rekommendera andra att flytta hit. Drygt hälften  – 53,8 procent – är nöjda med den kommunala servicen. Detta framgår av Svenskt Kvalitetsindex.

Svenskt Kvalitetsindex har frågat 31 400 kommuninvånare per telefon hur nöjda de är med den kommunala servicen och om de kan tänka sig att rekommendera någon annan att flytta till kommunen där de bor.

 

Den så kallade målpopulationen i undersökningen är kommuninvånare mellan 18 och 79 år som är bosatta i Sverige. Som urvalsram har registret PAR Konsument, en databas med samtliga registrerade telefonabonnenter i Sverige, använts.

Följande frågeställningar användes i Kommunindex:

- Tänk på din erfarenhet under de senaste 12 månaderna. Skulle du rekommendera någon att flytta till din kommun?

- Hur nöjd är du med den kommunala service som din kommun erbjuder?

Samtliga intervjuer har genomförts via telefon och har pågått under perioden 22 augusti 2013 – 26 februari 2014.

Drygt fyra av fem positiva
Bjuvsborna tillhör inte gruppen i toppen när det gäller att rekommendera sin hemtrakt utan tillhör gruppen därefter. Drygt fyra av fem - eller 83 procent - kan rekommendera andra att bosätta sig i Bjuvs kommun.

Resultatet av undersökningen i sin helhet visar att minst hälften av invånarna i Sveriges 290 kommuner kan tänka sig att rekommendera andra att flytta till deras kommun. I 26 av landets kommuner rekommenderar minst 95 % av invånarna andra att flytta till deras kommun. De mest rekommenderade kommunerna är Härjedalen, Vadstena, Tyresö och Vellinge - i fallande ordning.

Medan rekommendationsgraden för många kommuner är hög så är betygen för den kommunala servicen relativt låga. För Bjuvs del hamnar resultatet här på 53, 8 procent - d.v.s varannan kommuninvånare är nöjd - varannan inte.

Bara i fyra av landets 290 kommuner är man mycket nöjd med den kommunala servicen. Dessa kommuner är Vellinge, Bjurholm, Luleå och den ort som i historiska sammanhang kallas Bjuvs "tvillingort" - Höganäs kommun. 98 kommuner får undermåliga betyg.

Vad gäller demografi är det stora skillnader i upplevelsen av den kommunala servicen inom enskilda län. Personer under 29 och över 70 år de som i minst utsträckning skulle rekommendera sin kommun till någon annan. Däremot tillhör invånarna mellan 70-79 år den åldersgrupp som ger den kommunala servicen högst betyg. Det finns inga betydande skillnader mellan kvinnors och mäns svar, inte heller inkomst tycks ha någon påverkan för dessa frågor.

Läs hela listan med svaren här.

Marianne Rönnberg Galmor


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.