I Ekeby kyrka är det aldrig långt till en fika med dopp och fika och tårta bjuds det också på dem som passar på att gifta sig på kyrkans drop in-vigsel den 14 februari. Här en bild från i somras.


BRÖLLOP Glöm långa förberedelser och en massa utgifter. Gör som Stockholmarna - kör med Drop in-vigsel och slipp onödiga krusiduller. Söndagen den 14 februari mellan klockan 14-17 har du chansen. I vackra Ekeby kyrka!
Det som behövs för att vara med på Drop in-vigsel i vackra Ekeby kyrka är en hindersprövning som görs hos Skatteverket och så måste man visa legitimation. En av parterna ska också vara medlem i Svenska kyrkan men man behöver inte vara medlem i Ekeby församling.
 

- Så är det bara att komma till kyrkan där präst och kantor väntar, hälsar kyrkoherden Annika Linderfalk.

- Efter vigseln bjuder vi på kaffe och tårta, lockar hon.

 


På Skansen gifter sig flera hundra par den dag det är drop in-vigseldags. Foto: Skansen.
 

 

Vanligt på Skansen
Varje år i juni äger årets mest kärleksfyllda dag rum på Skansen - en annan vacker miljö - då man kan gifta sig helt utan förbokning. På Skansen har man dock dragit det hela betydligt mycket längre än i Ekeby. Kanske finns det dock någon idé att hämta i Stockholmskonceptet?

Precis som i Ekeby krävs bara legitimation, hindersprövning och för kyrklig vigsel men här behövs även vigselblankett från hemförsamlingen eftersom vigslarna inte förrättas i en kyrka utan utomhus på Tingvallen, den stora gräsplanen nära Bollnästorget. Skansen fixar vittnen men till skillnad från i Ekeby kostar kalaset här pengar. Förra sommaren 900 kr per bröllopspar.

Fixa naglar och makeup?
På plats finns även fotografer‚ florister‚ make-up artist‚ nagelstylist och mycket mer. Den som vill kan köpa något att dricka i Champagnebaren. Man väljer ett musikstycke ur bröllopsrepertoaren i sångtältet och allldeles intill på Bollnästorgets dansbana spelar Skansens Spelmän upp till dans.

Restaurangerna erbjuder bröllopsmenyer och det finns picknickkorgar att beställa för dem som vill sitta i gröngräset. Kaffe och jordgubbar finns förstås också. För barnen ordnas det bröllopspyssel.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.