BIDRAG Bjuvs kommun har ansökt om och fått 29 000 kronor av Socialstyrelsen för en kompetenshöjning inom HBTQ (homo, bi, trans och queer). Det berättar kommunen i ett pressmeddelande på onsdagen.

- Satsningen ska användas till att höja kompetensen bland personalen inom främst elevhälsan, berättar verksamhetschef Ellen Claesdotter Pettersson. Målet är att skapa bättre skolmiljöer för unga HBTQ-personer i Bjuvs kommun.

Detta innebär att elever som möter elevhälsan ska uppleva sig inkluderande och väl bemötta precis som de är och personalen ska god kunskap om HBTQ-personers livsvillkor och hälsa. Tanken på att göra denna satsning uppkom när elever tog kontakt med elevhälsan för att prata om identitet och HBTQ-frågor. Elevhälsopersonalen började diskutera behovet av en kompetenshöjning och hur man skulle kunna använda den kompetensen i andra delar av skolan.

- Under fyra förmiddagar kommer RFSL fylla på vår kompetens genom utbildning och diskussioner kring dessa frågor, berättar Ellen. Parallellt kommer all personal i årskurs 4-9 att ges utbildning genom materialet " Öppna skola" för att skapa bättre skolmiljöer för unga HBTQ- personer. 

Satsningen sker i samverkan med personal från elevhälsan i Båstad och är en del i det kvalitetsarbete som pågår.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.