Förfallen
Uppdaterad EARTH HOUR 194 av Sveriges 290 kommuner hade på onsdagen anmält till Världsnaturfonden (WWF) att man kommer att delta i kampanjen Earth hour på lördag den 28 mars. Bjuv deltar genom att släcka ner vattentornet.
Siffran över antalet anmälda kommuner har pendlat mellan 198 och 224 sedan 2010, då evenemanget första gången arrangerades. Samtidigt påpekar WWF att det ju kan finnas de som ställt upp i arrangemanget utan att anmäla det till dem.

 

.- Vi släcker ner vattentornet under Earth hour som en symbol för att visa att Bjuvs kommun tar klimatfrågan på allvar, säger Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande. 

- Vision Bjuv 2020 handlar om att utveckla Bjuv som miljökommun och som ett led i detta kommer vi bland annat under 2015 byta ut delar av gatubelysningen till energieffektiv belysning, avslutar han.

Findus på hugget
Också Findus deltar i Earth hour. De meddelar att de lördagen den 28 mars mellan kl 20.30-21.30 släcker ner anläggningarna i Bjuv, Helsingborg och Loftahammar och har uppmanar sina medarbetare att delta.

- Detta får ingen påverkan på produktionen i Bjuv. Vi har ingen produktion planerad (och gör det normalt inte) på lördag, svarar Findus VD Henrik Hjalmarsson på bjuvsnytt.se:s fråga om exakt vad som släcks ner och om det innebär något inkomstbortfall.

Från driften på Findus får vi ännu ett svar. (Internet är fantastiskt!)

- Strömförsörjning till anläggningen och nya fryshuset måste självklart vara igång hela tiden. Vi släcker ner belysningen och bryter elen under den här timmen där det är möjligt att göra så. Vi har även ett sedan lång tid tillbaka inplanerat IT-jobb som kommer att pågå under Earth hour. Tyvärr gick inte det att skjuta på.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor

 

 

 

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.