Bjuvs Folkets Hus byggdes på 1950-talet. Idag har det stora renoveringsbehov.
 
FOLKETS HUS Förhandlingarna med Bjuvs kommun om övertagande av Folkets Hus avslutades på torsdagen och mynnade ut i ett förslag att kommunen till årsskiftet övertar fastigheten för 1 804 500 kronor. En extrastämma den 5 november avgör saken.
En arbetsgrupp som utsågs vid en extra stämma den 31 augusti har sedan dess jobbat med uppdrag att ge förslag på samverkansform med Bjuvs kommun kring hur Folkets Hus-fastigheten i framtiden kan användas. Gruppen fick också i uppgift att genomföra förhandling om överlåtelse av Medborgaren 1, husets formella beteckning, till Bjuvs kommun.

Arbetsgruppen har bestått av Kenneth Bolinder (sammankallande), Anette Roos, Liselott Ljung, Lisbeth Madsen och Johan Ahlberg.

Arbetsgruppens förslag är att Folkets Husföreningen överlåter fastigheten Medborgaren 1 till kommunen senast till årsskiftet till pris av 1 804 500 kronor vilket motsvara 250 kronor/kvm. Förslaget går vidare i korthet ut på att kommun och Folkets Hus-föreningen ska samarbeta kring framtida kulturevenemang.

Extra stämma
Andelsägarna håller extra stämma den 5 november och ska då ta ställning till det förslag som arbetsgruppen lägger fram. Styrelsen i Folkets Husföreningen har informerades om förslaget som idag stöds av en majoritet i arbetsgruppen. Arbetsgruppen kommer att ha en avslutande intern diskussion om ett möjligt enigt förslag under nästa vecka.

Det finns sedan tidigare framtaget skisser på en tillbyggnad av Folkets Hus som skulle kunna motsvara dagens behov av kultur och samlingslokaler i Bjuv.

Nästa steg
- Det är arbetsgruppens förhoppning att Folkets Husföreningens styrelse, andelsägare samt företrädare för kommunens förvaltning, konstruktivt kan och vill utveckla ovanstående utkast till samverkan, heter det i ett pressmeddelande som Kenneth Bolinder, sammankallande i arbetsgruppen, publicerat.

- Tankegångar och ambitioner från arbetsgruppens sida är att Folkets Husföreningen ska delta och vara en aktiv part i kommunens förverkligande av Vision 2020 och vidare för Bjuvs kommun avseende centrumutvecklingen i kommunens centralort, avslutar han.

Marianne Rönnberg Galmor

 


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.