FINDUS Arbetet med utveckling av Findus nya ärtsorter - även kallat ärtförädling - som har bedrivits av Findus på Sellebergaområdet i Bjuv kommer att bli kvar i Findus regi. Förädlingsprogrammet utökas dessutom och Findus kommer framöver att hantera ärtförädlingen för hela Nomad Foods-gruppen i Europa.
- Efterfrågan på svenska ärter är stor och vi kommer fortsätta leverera våra goda och populära kvalitetsärter till svenska konsumenter. Att vi på Findus, med den långa erfarenhet och kompetens som vi besitter, även tar över ansvaret för utvecklingen av hela Nomad Foods ärtprogram känns väldigt bra, säger Katarina Tell, VD för Findus i Sverige.
Den unika ärtförädling som pågått hos Findus sedan 50-talet leds sedan drygt ett år av Findus forskningschef Agnese Brantestam och kommer även fortsättningsvis att bedrivas av Findus utvecklingspersonal.
- Vi kommer att utvidga vårt unika förädlingsarbete genom att utveckla nya ärtsorter för hela Nomad Foods Europa. Tillsammans står Nomad Foods-gruppen för mer än en tredjedel av europeisk produktion av frysta ärter. Denna satsning på förädlingsarbetet är en satsning på en fortsatt hållbar utveckling för ärtproduktionen i Europa, säger Agnese Brantestam i en pressrelease.
MRG