ALKOHOL Kommunfullmäktige beslut från oktober 2013 att utvidga förbudet att dricka alkohol på allmän plats har upphävts av Länsstyrelsen, som tycker förbudet är alltför omfattande. Nu föreslår Bjuvs kommun istället alkoholförbud på några specifika platser.

Att människor dricker alkohol på allmän plats i kommunen är en vanlig syn. Inte minst i centrala Bjuv nu när solen återvänt och det går att vistas utomhus. Populära tillhåll är uppenbarligen det nyanlagda Trapptorget utanför Swedbank och Kronanparken. Samt busskuren utanför Netto på Norra Storgatan.

Polisens önskan
Beslutet i oktober kom till på begäran av Bo Blixt, stationschef på Polisen Bjuv, Bo Blixt.Länsstyrelsen menar dockatt det tillägg Bjuvs kommun gjorde var alltför långtgående och därför upphävde myndigheten beslutet.

Så här skriver Länsstyrelsen bl.a.:

- ”Alltför långtgående föreskrifter som saknar stöd i allmänhetens rättsmedvetande leder enligt in mening lätt till att respekten för bestämmelserna undergrävs……………….."

Längre ner i den byråkratiska utläggningen slås fast att Bjuv inte redovisat tillräckligt starka skäl eller motiv för sitt beslut.

Nytt försök
Bjuvs kommun har på grund av Länsstyrelsen ingripande nu istället kompletterat de befintliga allmänna ordningsföreskrifterna med ett förbud av alkoholförtäring på ett antal specifika platser där polisen anser att det finns behov av förbud. Dessa platser är: Kronanparken, Trapptorget, lek-, idrotts- och begravningsplatser, järnvägsområden, kyrkogårdar samt friluftsbadet i Bjuv.

Kommunfullmäktige säger sitt om det nya förslaget vid kommande möte den 27 mars och om det nya förslaget godtas föreslås de gälla från den 1 maj 2014.

MRG


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.