MAT. Man lär sig något nytt varje dag. I går till exempel, lärde jag mig att picklad rödlök på mackan är jättegott!

Innan jag köpte en smörgås med färskost, rökt kalkon med senap, picklad rödlök och ruccolasallad hade jag ingen aning om att jag var ett big fan of pickled rödlök. Vilken upptäckt!

Har via det fantastiska Internet nu också kommit över ett recept på hur man gör för att rödlöken ska bli picklad och detta delar jag gärna med mig av:


 

Picklad rödlök:
1 rödlök
1/2 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
salt

Blanda ättika, socker och vatten och koka upp. Skiva under tiden löken mycket tunt. Häll den varma lagen över löken, salta lite, och låt stå under lock eller plastfolie tills det är helt svalt.

Smaklig spis!


Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.