POLITIK - DEBATT  Debatten mellan Socialdemokraterna i Bjuv och den styrande koalitionen Sverigedemokraterna/Moderaterna har nu pågått en vecka och den fortsätter. Här kommer SD/M:s svar på Ulrika Thulins senaste inlägg:
"Ulrika Thulin förnekar sig inte. Det fortsätter med insinuationer och lögner från hennes sida. Att reagera på att en revisor på egen hand gör uttalande och använder ”revisionen” utan att förankra i revisionsgruppen innan man gör uttalande i dess namn är inte konstigt. Så gör man bara inte. Liksom att det inte är rätt att revisorn på egen hand också anför personliga åsikter i sina uttalanden i kommunfullmäktige. Det blir bara dumt när Thulin påstår att kritik mot revisorn är detsamma som att vilja tysta denne, vilket uppenbarligen inte är det vi uttryckt.

Inte heller mötet med partierna den 7/11 klarar Thulin av att återberätta i media med rätt sanningshalt. Alla behöver inte gilla svaren eller det politiska innehållet, men man bör ha den goda smaken att återge informationen rätt som tex att det inte bara var kamerabevakning som Thulin påstår som togs upp. Delas Thulins påstående av de andra partirepresentanterna?

När det kommer till att det finns känslig information i ärenden så vet inte vi om det kan bli tydligare än när det förs fram att det under en pågående förhandling av självklara skäl naturligtvis inte går att diskutera den öppet. Vi har varit tydliga med att när det är pågående så behöver ärendet komma i mål. Därefter blir det möjligt att få ta del av och såväl ge ros eller ris. En sådan process har sin gång och styrs överhuvudtaget inte av Thulins mediautspel hur gärna hon än vill tro det. Det är intressant hur fokus hela tiden flyttas runt efter hand som Socialdemokraternas lögner motbevisas. När nu nyttan också kunnat redovisas så nämns den ingenstans längre.

Givetvis tar vi redan idag vårt ansvar. Om Thulin bara har tålamod så kommer hon att få se att vi fortsätter att ordna upp sak efter sak som Socialdemokraterna varit oförmögna till i decennier. Det är vi övertygade om att våra kommuninvånare både ser och belönar.

Avslutningsvis tackar vi för komplimangen och instämmer med Thulin om att vi alltid arbetar efter vår bästa förmåga."

Mikael Henrysson, Sverigedemokraterna
Matthias Åkesson, Moderaterna

LÄS ALLA INLÄGG I DEBATTEN HÄR

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.