MUSIK För två år sedan var Caroline Rasmusson från Billesholm en duktig flicka som kunde sjunga och spela gitarr. Idag är hon en hårt arbetande musikstudent och artist med siktet inställt på att köra sin egen stil. Tjejen vet vad hon vill.
När jag startade bjuvsnytt.se för drygt två år sedan brukade jag stöta på Caroline Rasmusson tillsammans med ett par andra ungdomar när de på olika lokala scener i hembygden underhöll publiken med både skönsång och musik. Caroline vann den sommaren bland annat Ekeby Sparbanks pris i samband med Ekebyfesten.

 

Sedan dess har det gått ett bra tag och nu träffas vi i Hylllinge på Familia över en fika. Som alltid har Caroline mamma Annika – Fixaren och Managern med stort F och M – vid sin sida.

Positivt möte
Mötet blir en positiv överraskning. Framför mig sitter en vacker, självsäker ung kvinna som vet vad hon vill. Blygheten från förr har släppt och hon strålar av säkerhet.

 


Caroline är på gott humör och med kameran i högsta hugg leker vi oss genom köpcentrat i Hyllinge.

 

Caroline går en treårig musikutbildning på den kände artisten Andreas Carlssons skola i Tingsryd.

- Jag gjorde audition för honom, säger Caroline. Med ”Skinny Love”.

I övrigt när det gäller skola så gick hon i den sista kullen som fick gå ut Forsärlan i Billesholm. När hon började åk på Forsärlan började hon gå till en sångcoach som morsan ordnade åt henne eftersom det inte var en musikskola. För Annika är nämligen utbildning viktigt. Hon vill att hennes barn ska ha säkerhet i sina liv, i form av en bra utbildningsgrund att stå på.

- Andra året i Tingsryd lägger vi till extra matte till studieplanen och det ger mig en samhällsutbildning och möjligheter att göra något annat i livet. Om jag av någon anledning inte vill eller kan fortsätta med musiken, resonerar Caroline.

Men?..... Idol och sådana saker då? Som alla ungdomar verkar vilja sträva efter att få vara med i.

- Idol är inget för mig, svarar Caroline. Jag har fått förfrågningar sedan folk tipsat om mig men där ska min göra precis som alla andra och efter tre veckor har de gjort om dig efter den givna mallen. Shorts och top. Nej tack!

- Men jag vill köra min egen musik. Vill vara mig själv på scenen.

Började tidigt
På tal om scenen så stod Caroline på en sådan för första gången när hon var 5-6 år. Det var på Torparedagarna i Åstorp och grenen var karaoke.

- Jag och en kompis sjöng ”Genom eld och vatten” med texten framför oss på en promter, minns hon. Och jag hade en prinsessklänning på mig – med släp! Vilket var lite knepigt för vi skulle avsluta med att falla på knä!

När hon fyllt 6 fick hon stå på samma scen ensam och sedan har det rullat på med skola och musik hand i hand. Att spela och sjunga och skriva eget är kul. Administration är inte lika kul.

Bra teamwork
- Sedan fortsatte jag på en massa tävlingar. Mor höll koll på vilka som fanns och anmälde mig. Hon är som min manager för jag är inte bra på den biten, berättar Caroline.

Ett vinnande koncept får man anta för efter framträdanden på en mängd sydsvenska scener kom också det internationella genombrottet. I våras då hon inbjudits att delta i Eurostars på Malta. Arrangören betalade allt på plats så för Caroline var det bara att fixa flyget. Caroline blev trea i sin åldersgrupp.

Men! Hur hittade dig i Billesholm? undrar jag nyfiket.

Ringar på vattnet
Svaret är lika enkelt som självklart idag: De hittade henne på Youtube och genom att bekanta delade hennes film.

När man deltar i en tävling finns det representanter för andra tävlingar på plats för att spana efter talanger och är man bra kan man bli inbjuden till andra tävlingar. När Caroline var på Malta blev hon inbjuden till tre. Två i Rumänien och en i Italien.

- För två månader sedan var jag på den ena i Rumänien. Euro Rhytm med pop som alla kan sjunga med i.

Caroline sjöng en låt på svenska och en på engelska och fick pris för bästa röst. Way to go Billesholm!

Det rullar på
Sedan vi träffades för några veckor sedan har Caroline deltagit i ytterligare tävlingar och framträdanden och lagt fler i musikbranschen för sina fötter. Skaffat nya kontakter och nya möjligheter.

Men hur ser då hennes framtidsplaner ut?

- Jag tänker gå ut mina år i skolan. Jag trivs jättebra där och vi elever hänger ihop väldigt mycket och inspirerar varandra. Det är en bra läromiljö.

- Sedan vill jag flytta till något ställe i England. Kanske Liverpool. Hoppas jag kan plugga vidare där för alla är vänliga och pratar med en där.

På tal om Liverpool så har Caroline och Annika varit där förut. På XFactor för 2-3 år sedan.

- Vi åkte för att jag var så förtjust i Simon i juryn, skrattar Caroline. Vi tänkte att jag kan ju sjunga en sång och så får vi se. Det finns ju olika steg i uttagningen innan man är med i den riktiga tävlingen. Men det var fler som sökte bara i Liverpool än det bor människor i hela Sverige…..

- Så jag sjöng en sång – och gick vidare! Klarade mig genom tre jurygrupper. Fick beröm för min engelska. De trodde jag var från England. Vilken känsla!!

Rann ut i sanden
När de första antagningsstegen är avklarade får man besked via e-post om man kommit med på riktigt.

- Men jag fick aldrig något meddelande. Så jag ”tappade det”. Det hela rann så att säga ut i sanden.

- Men det var toppen ändå, säger Caroline. Även om det inte höll ända fram till Simon.

På skolan håller eleverna alltså ihop och sin mesta fritid tillbringar Caroline med studiekamraterna. Men det finns andra ”scener” som hon också behärskar. Eller vad sägs om kickboxing och Jiu Jitsu? Tjejen har svart bälte i Jiu Jitsu!

Resultat direkt
-
Det som är bra med kickboxning är att man ser direkt vad man lärt sig, säger Caroline. Som exempelvis sparkar. Det är inte som på gymmet där det tar tid att se resultat.

 

 

Vi går till slut en sväng i köpcentret, Caroline, Annika och jag. Under intervjun har vi sett roliga jättekramdjur köra runt i gångarna och ”Carro” har bestämt sig för att testa en runda på ett av dem.

Jag småspringer efter – och före – med kameran. Det råder ingen tvekan om att den lilla flickan Caroline finns kvar där innanför det lite mer stajlade skalet med ljus hy och svarta kläder.

Men samtidigt är det jag springer före och efter kanske också en av Sveriges blivande, kända Singer Song-writers.

Vi håller tummarna för Caroline Rasmusson. Vem vill inte lyckas med sin dröm?

GILLAR DU DEN HÄR ARTIKELN? GLÖM DÅ INTE ATT DELA DEN MED VÄNNER.

Marianne Rönnberg Galmor

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.