Avpublicerade

Gänget som ska se till att det svänger på Ekeby Torg på lördag: Från vänster nedre raden: Lucas Schönefeldt och Jonas Persson. Övre raden vänster: Linus Olsson och hans pappa Benny Olsson (LINY´s).

 

FEST Höstens intåg till trots så blir det ännu en folkfest på Banktorget i Ekeby. Närmare bestämt på lördag den 19 september mellan kl 12 och 16.

- Du kommer väl och lyssnar på Lucas på söndag, säger Christian Schönefeldt till mig när vi ses på ett morgonmöte i byn.

Lucas är Ekebys senaste stjärnskott på musikhimlen och bara 10 år. För några veckor sedan skrev vi om honom här. Sin ringa ålder till trots så går han just nu från klarhet till klarhet vad gäller förfrågningar och inbjudningar till såväl tävlingar som andra musikarrangemang. Och när han tävlar håller han sig på ”pallplatsnivå”.

En som snappat upp att det nu är Lucas som gäller är Jonas Persson, som om och om igen bidrar med nöjesevenemang i sitt älskade Ekeby. Den här gången tillsammans med LINY´s Music, Mattsson Dansbandsduo – och så då Lucas Schönefeldt.

Partyt går alltså av stapeln på Banktorget och diverse lokala sponsorer, inklusive de närmast obligatoriska när något händer i Ekeby – den lokala banken och möbelaffären - ställer upp med både mat och övrigt tilltugg.

Man kan misstänka att vädrets gudar så här års kan vara lite lynniga men då spänner arrangörerna upp tält så att festen kan fortgå i alla fall.

Något för alla
Underhållningen är som vanligt för alla Ekebybor, oavsett ålder. Musiken som bjuds kommer att spänna över hela intressefältet. Det att finnas både brännboll och kubb för alla leksugna.

LINY´s ställer som vanligt upp när det arrangeras saker i Ekeby. De har varit med Jonas Persson när han tidigare i år fixat folkfest på Flamman och de spelar annars på pubar, invigningar och privatfester. Musiken är blandad á la pappa Benny och sonen Linus Olsson.

Redan i förväg passar Jonas Persson på att tacka alla som ställer upp när han ordnar evenemang i byn:

- Vi som håller på värnar om att det ska hända saker i vår by, säger han. Och jag är så tacksam för att de finns så trogna föreningar här som ställer upp.

- Blir det här bra så återkommer vi med fler arrangemang nästa sommar, avslutar Jonas.

Marianne Rönnberg Galmor

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.