ANNONS Den 3 september öppnar Billesholms Folkets Park än en gång upp för Bakluckeloppis. Från klockan 09.00 kommer du som säljare in och vill du fynda släpps du in klockan 10.30. Parken tjänar på det - och du med! Bättre kan det väl knappast bli?

Många kommuninvånare värnar om att Billesholms Folkets Park från 1898 ska fortsätta finnas kvar för kommande generationer och loppisen är en del av styrelsens satsning på just detta. Ett par loppisar har redan ägt rum denna sommar och de har varit framgångsrika. Men de ansvariga vill nu se nya rekord slås och då gäller det att så många som möjligt kommer på nästa – den 3 september.

Halva priset för morgonpigga
Ingen förhandsbokning krävs och de första 25 säljarna betalar bara halva priset. Det vill säga 75 kronor istället för 150. För en plats på 3x6 meter. Stora bilar, släp och skåpbilar betalar 300 kronor per plats.

De tidigare loppisarna i Parken i augusti har varit populära men vädret har satt käppar i hjulet vad gäller publikrekord så den 3:e gäller det! Fler säljare och besökare efterlyses!

Så har du skåp och garderober fulla av saker och kläder som någon annan skulle ha bättre nytta av så – vad väntar du på? Återvinning är tidens melodi!

Vår anrika Park
Billesholms Folkets Park – eller Södra Vrams Folkets Park som den hette när den invigdes 1898 - är idag en av Sveriges äldsta bevarande och fortfarande levande i sitt slag. Under alla år som Sveriges och världens stora sång- och musikstjärnor turnerade för att sälja bra, så var Parken en välbesökt plats. På 1930- och 1940-talen gästades Stora scenen av celebriteter som Delta Boys från USA, Eartha Kitt mfl. (Du som inte var med då får Googla!)

Runt mitten a 1900-talet och framåt fortsatte Parken vara ett hett ställe för traktens unga och danssugna. Grodan Boll och Kalle Stropp kunde man träffa i Parken. Liksom Lill-Babs, Siw Malmqvist, Lasse Lönndahl, Thore Skogman, Gunnar Wiklund och alla andra populära artister på den tiden.

Sattes på paus av Internet
Så där höll det på i många år och under hela tiden träffades ungdomarna från Billesholm med omnejd där vid Rotundan. Många är de som träffades för första gången i Parken och som sedan levt lyckliga tillsammans resten av livet.

Parkens popularitet får sägas ha satts på paus av Internet. Från tiden då artisterna slutade turnera eftersom de fick ut sin musik via Spotify mm - och unga började gå på diskotek istället för på ”kasedans” i Folkets Park. I och med att man nu sedan länge via sociala medier kan ta del av all underhållning som en gång gjorde sig bäst på Stora scenen tex i Billesholm, så upphörde det naturliga i att gå till Parken. Och Parken inledde sin Törnrosasömn.

Men vill vi ha Billesholms Folkets Park kvar måste vi hitta nya ”dragplåster”. Teater har testats och allsången de senaste somrarna har varit succé.

Låt oss tillsammans göra Bakluckeloppisen till nästa stora framgång!

Bakluckeloppisen den 3 september inleds alltså med insläpp för säljare klockan 09.00 och den köpsugna allmänheten kl 10.30.

- Vi hoppas på bra uppslutning av både säljare och besökare och ber därför om din hjälp att sprida ordet, säger Stefan Jacobsson i Parkstyrelsen.

- Dela gärna inlägget, berätta för och ta med vänner och familj. Vill du inte sälja eller köpa, så kom och ta en fika, avslutar han.

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.