Inlägg 1
"Kortsiktigt tänkande i kommuner och regioner"
DEBATT Håller med alla som anser att vaccinering borde vara obligatoriskt, vilket vissa länder nu har infört, eftersom det är konstaterat att om man trots det blir smittad blir det lindrigare och man behöver inte ytterligare belasta en ansträngd sjukvård på alla nivåer.

Jag jobbar med städhjälp hos äldre med olika krämpor som gör att de är känsliga för smitta. Har sett att det ofta kommer många olika personer hem till dem från hemtjänsten utan krav på att dessa skall vara vaccinerade. Just nu är ett par satt i karantän pga att hon blivit smittad av någon från hemvården eftersom de inte har kontakt med några andra, och hon står i kö för operation av sitt knä men har inget hopp om att det ska bli inom överskådlig tid. Hon är ju gammal och därmed knappast högprioriterad, menar hon själv.

Men hade hon blivit opererad hade hon sluppit rullstolen och kunnat klara mera i hushållet, och det hade ju samhället sparat pengar på. Men som vanligt är det ett kortsiktigt tänkande i kommuner och regioner. Huvudsaken är att göra väljarna till lags och inte höja skatten, och vad som sker efter nästa val angår ju inte de som regerar idag!

Bodil Hillman

 

Inlägg 2
Svar på Bodil Hillmans inlägg!
DEBATT Att sitta sidan om och tycka om hur kommunen hanterar pandemin, är för mig underligt. Vi har lagt ner stort arbete på att skydda våra äldre som är sjuka och svaga.

Kommunen kan inte tvinga en enskild arbetare att vaccinera sig, vi har använt personlig skyddsutrustning i mycket hög utsträckning för att skydda dom äldre. Även om man är vaccinerad kan man smitta, och med den snabbt spridande Omicronvarianten är det väldigt svårt.

Hur kan du Bodil som säkert är vaccinerad veta att inte du har burit på smittan?

 

Mikael Henrysson
Kommunstyrelsens ordförande



Inlägg 3
Svar till Mikael Henrysson angående min insändare om personal i hemtjänsten som själv får bestämma om de vill bli vaccinerade
DEBATT Det par jag skriver om i min insändare har jag varit hos 2 gånger. De har berättat att det är många olika som har varit hos dem, duktiga och trevliga som gör så gott de kan, men utan krav på att vara vaccinerade.
Naturligtvis är jag vaccinerad 3 gånger, vet att det inte ger ett 100 % skydd, men smittar jag ändå blir den smittade inte så sjuk, har forskare konstaterat. Det är osolidariskt att INTE vaccinera sig- mot de svaga och sjukliga med dåligt immunförsvar och även mot den personal som dagligen sliter i vården på alla nivåer i samhället, även innan pandemin. Det är inte alltid högre lön de eftersträvar utan bättre arbetsvillkor i form av mer personal. Jag känner flera i min bekantskapskrets som kan intyga att det är så. Alla vill vi väl ha en bra välfärd, vi kan närsomhelst själv behöva den, men det kostar, och frågan är om vi vill betala för den?
Bodil Hillman

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.