DEBATT Under veckan som gick inledde oppositionen med Ulrika Thulin och Anders Månsson - båda S - en debatt om huruvida äldre i Bjuv som inte bor på äldreboendet skulle kunna få mat på Varagården igen när tiden bedöms som "Coronasäker" igen. De styrande SD och M har svarat på inlägget. Nu fortsätter S debatten:

"Vi skrev aldrig i vår insändare att restaurangerna skulle öppna nu. Det vi ville göra allmänheten uppmärksam på var att det inte ens planeras för en öppning när pandemin avtar eller är över.

Medborgare som kontaktar kommunen för att efterfråga om mat för avhämtning eller när det eventuellt kommer öppna igen för servering får svaret att det kommer inte bli någon nyöppning, inte ens efter pandemin.

Kommunstyrelsens ordförande (SD) informerar både medborgare och förtroendevalda vid olika sammanhang, att restaurangerna inte kommer att öppnas igen för 65+, inte heller efter pandemin.

Därefter skriver Anne Li Ullerholm (SD) och Jörgen Johnsson (M) att det inte finns några beslut om att restaurangerna inte ska öppnas igen. Vad bra, men berätta då det för er organisation och fram för allt för Kommunstyrelsens ordförande!

Ni i majoriteten behöver göra följande:

  1. Snacka er samman – vad är det ni vill egentligen?
  2. Ta aktiva politiska beslut i berörda nämnder, förslagsvis; ”att planera för att så snart det är möjligt öppna upp restaurangerna på Varagården och Solhemmet för våra medborgare som är 65+”.
  3. Arbeta för en lösning för att ge alla 65+ en möjlighet till lunch inklusive social samvaro i Bjuv, Billesholm och Ekeby.

Vi i opposition vill att kommunen öppnar upp restaurangerna/träffpunkterna på Varagården och Solhemmet så snart det är möjligt för våra medborgare som är 65+. Vi vill även hitta en bra lösning med samma möjligheter i Billesholm. I vårt budgetförslag för 2022 hade vi med Tillagningskök på Ekhaga som kunde kombinerats med andra verksamheter exempelvis servering och social samvaro för våra medborgare som är 65+.

Ulrika Thulin (S)
Oppositionsråd i Bjuvs kommun

Anders Månsson (S)
2:e vice ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden

Du kan läsa de två tidigare inläggen i debatten här.

Om Klippan kan varför kan inte Bjuv?

De styrande svarar oppositionen om mat till äldre

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.