Bjuvs kommun värnar om de äldre!
DEBATT Att Klippan öppnar upp senioren (restaurang) för äldre medborgare nu, så att de ska kunna äta lunch, är ett beslut som Klippan själv får ta ansvar för.

I vår kommun har vi haft Varagårdens - och Solhemmets restauranger stängda på grund av pandemin, för en minskad smittspridning och av hänsyn tagen till de boende. De äldre, någons maka, make, förälder eller annan anhörig behöver skyddas från sjukdomen och vad den kan leda till. Vi tänker också att de äldre som går och äter på dessa boendens restauranger, har förståelse för att vi alla behöver tänka på de som bor där.

Det finns inget beslut och det är inte heller tänkt att det ska fattas något beslut om att inte öppna restaurangerna igen efter pandemin. Det är en felaktig information som socialdemokraterna har använt sig av. Anders Månsson och Ulrika Thulin får gärna hänvisa till var ni menar att detta beslut är taget.

Vi vill verkligen försäkra oss om att det inte kommer in någon smitta på våra boende, därav kan man tyvärr inte hämta mat där under pandemin. Så, lite undrande är vi inför att Anders Månsson och Ulrika Thulin vill öppna upp nu när omikron härjar som värst. Ni som vi, vill väl också vara rädda om de äldre som bor på kommunens boenden?

Våra 65-plussare har i vanliga fall möjlighet att ses på våra träffpunkter, men för att även värna om dem, och förhindra smittspridningen, är dessa just nu stängda. Vi ser mycket framemot att pandemin ska vara över,  och att vi kan öppna upp verksamheterna för att återigen kunna träffas.

 

Anne Li Ullerholm (SD)
Ordförande vård- och omsorgsnämnden

Jörgen Johnsson (M)
Vice ordförande vård- och omsorgsnämnden

Här hittar du det inledande inlägget i den här debaten.

 

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.