DEBATT Bjuvs kommun har under senaste året investerat flera hundratusen i utrustning för att kunna ha digitala möten med ljud och bild med hyfsad kvalitet. Nu har Pia Trollehjelm (ordf. tekniska nämnden) beslutat att denna utrustning inte skall användas till möten med Tekniska nämnden utan det är ett måste att närvara fysiskt på mötena.

Jag har varit med om en olyckshändelse och därför sitter jag i en rullstol under ca 2 månader, eftersom det tar 6-8 veckor att få tillstånd att åka färdtjänst kan jag inte delta fysiskt på mötena. Detta vet Pia om men hon fattar ändå detta beslut, när man frågar om en motivering svarar hon inte.

Att sitta som ledamot i en kommunal nämnd eller styrelse är ett förtroendeuppdrag som det inte är meningen att man skall ta lätt på. Eftersom ledamöter från SD högt och tydligt har sagt att de inte har läst handlingarna till ett möte, ledamöter från SD har väldigt svårt att låta bli mobilen under möte är hon kanske inte van vid att man tar sitt förtroendeuppdrag på allvar.

Under de senaste två åren har antalet ledamöter dragits ner i Vård- och omsorgsnämnden och antalet ledamöter som har många uppdrag har ökat, detta tillsammans med att allt som oftast svarar inte majoritetens ledamöter på frågor och allmänt tilltal gör att antalet personer som har tillgång till den information som behövs för att fatta bra beslut minskar. Om detta är en medveten strategi från den ledande trojkan kan man bara gissa, men det är inte bra ur en demokratisk synvinkel.

Krister Nilsson  ( C )

HÄR svarar Pia Trollehjelm på Krister Nilssons påståenden.

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.