DEBATT Bjuv 2020-02-10 Sverigedemokraten Mikael Henrysson svarar Hyresgästföreningen och deras kampanj ”Sälj inte ut Bjuv” med en lång lista på saker som kan göras för pengarna man får in vid en försäljning på 30 % av lägenheterna i Bjuvsbostäder. 30%=384 lägenheter.
Efter en försäljning av 384 lägenheter och lån m.m. är avräknat så återstår 100 miljoner. Av dessa 100 miljoner går 50 miljoner till Bjuvsbostäder och 50 miljoner till ägaren, Bjuvs kommun. Med dessa förslag konstaterar vi Socialdemokrater att Sverigedemokraterna och Moderaterna inte vill ta ansvar för hyresgästerna i vårt gemensamt ägda Bjuvsbostäder.

Dessa pengar skall enligt förslaget investeras i bättre vägar, upprustad utemiljö, nya förskolor, finansiera pensionsskulden samt att skola och omsorg kan få ytterligare 2-3 miljoner extra varje år till driften.

Dessa 50 miljoner kommer endast en gång till ägaren Bjuvs kommun. Som ett exempel kan en förskola kosta 40-60 miljoner. En annan fråga är hur en försäljning ska kunna ge 2-3 miljoner i ökade driftspengar till skola och omsorg årligen, för all framtid?

Som alla förstår är detta ett orealistiskt förslag.

Att Bjuvs kommun är en attraktiv kommun och att många vill bosätta sig här och att det finns behov av en massa saker, är helt riktigt.

Flera privata bostadsbyggare har sett möjligheter att bygga i vår hitintills socialdemokratiskt styrda välskötta kommun. Detta innebär att flera bostadsbyggnadsprojekt redan pågår och fler är på väg fram i Bjuvs kommun.

Mikael Henrysson anger felaktigt som ett av skälen till försäljning att Bjuvsbostäder äger 80  % av hyresrätterna i Bjuvs kommun. Detta är inte sant. Bjuvsbostäder äger 75 % av hyresrätterna i Bjuvs kommun.

Med det som nyligen har byggts och kommer att byggas av privata intressenter så sjunker dessa 75 % i rask takt ner mot kommungenomsnittet på 50 %.

Om försäljning beslutas i Kommunfullmäktige genom Sverigedemokraternas och Moderaternas röster, så innebär det slutet på Bjuvsbostäders möjlighet till förvaltning i egen regi. Ett underskott på ca 6 miljoner uppstår årligen för Bjuvsbostäder om försäljningen genomförs. Förvaltning av Bjuvsbostäder i egen regi är för oss Socialdemokrater en garanti för en långsiktig, klok och kvalitativ förvaltning av Bjuvsbostäder! Bjuvsbostäder ägs gemensamt av oss kommuninvånare.

  • Det går endast att sälja dessa 384 lägenheter en gång!
  • Var skall Sverigedemokraterna och Moderaterna ta slantarna nästa gång?

För Socialdemokraterna i Bjuvs kommun:

Anders Månsson
Oppositionsråd (S)

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.