DEBATT Bjuvs kommun har i årtionde styrts av socialdemokrater. Så länge att de har blivit väldigt bekväma på posten. Så bekväma att de under lång tid har blundat för att den ekonomiska kurvan pekar nedåt.

Nu är vi där, bara i år ska vi effektivisera 3,5 miljoner, nästa år 7 miljoner. Nu har det gått så långt att istället för att fatta strukturella beslut som drabbar invånare och anställda i så liten utsträckning som möjligt väljer de styrande osthyvel och uppsägningar av personal.

Vi Sverigedemokrater driver istället dessa förslag:

  • Att bolagisera vård och omsorgsverksamheten, för det är mer ekonomiskt fördelaktigt att ha det som ett kommunalt bolag än en förvaltning. Då får vi en intäkt på 10 miljoner utan att det rör verksamheten eller personalen.
  • Att sälja delar av AB Bjuvsbostäders bestånd. På så sätt får kommunen en starkare ekonomi, (fler möjligheter att äga sin bostad) och fler bolag som vill bygga i Bjuvs kommun. Bjuvsbostäders ordförande och vice ordförande vägrar delta i utredningen och därför vill vi Sverigedemokrater nu pröva om de fortfarande har ägarens dvs kommunfullmäktiges förtroende.
  • Att se över den politiska organisationen genom att minska antalet ledamöter i flera nämnder, vilket kommunen sparar en halv miljon på. Om organisationen ska effektivisera ska också vi politiker det. Socialdemokraterna väljer istället att utöka antalet ledamöter.

Vad driver ni socialdemokrater? Inget som gör det bättre för invånarna i kommunen, för all politisk engagemang går just nu, åt att stoppa bra effektiva förslag för att invånare och anställda ska trivas i kommunen.

 

 

Mikael Henrysson (SD Bjuv)

Oppositionsråd

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.