POLITIK 2019-08-29 Det faktum att SD nyligen sa nej till etablering av en sk Klass 2-anstalt i Skrombergaverket i Ekeby gjorde kommunalrådet Anders Månsson upprörd eftersom han själv såg förfrågan Bjuvs kommun fått från entreprenörerna som en lyckad satsning. Här förklarar han hur han tänker:
- Den 14 augusti fick jag frågan från två entreprenörer hur jag såg på möjligheten att bygga ett fängelse (*säkerhetsklass 2) med 300 platser på industriområdet Skrombergaverken i Ekeby, Bjuvs kommun. Det man noga påpekade var att Kriminalvårdens organisation inte på något sätt var tillfrågade om detta fram till nu.

 

Bilden: Kommunalrådet Anders Månsson

- Det man från entreprenörernas sida var mycket noga med var att politiken i vår kommun skulle vara positiva för att man skulle gå vidare i processen. skriver Anders Månsson till bjuvsnytt.se och fortsätter: Det finns vad jag vet fler kommuner i Skåne som hittills har visat intresse för en etablering.

- Efter detta har jag haft samtal med företrädare för alla partier. Alla har nu inkommit med svar och Sverigedemokraterna är det enda partiet som är negativa till en etablering. Sverigedemokraterna säger nej till en etablering som skulle ge cirka 300 arbetstillfällen. Sverigedemokraterna säger nej till en investering i Ekeby på 3 till 4 miljarder. Sverigedemokraterna säger nej till att ett industriområde omvandlas till ett område där verksamheten skulle bli omfattande, behovet var runt 30 hektar.

Området skulle stå klart om 4 till 5 år. Påverkan på Ekeby som kommundel skulle enligt mångas mening vara positiv på många sätt. Det lokala näringslivet skulle säkert få ökade möjligheter till försäljning av varor och tjänster. Många i närområdet skulle säkert få en möjlighet till arbete. Närvaro av en statlig myndighet i Ekeby av denna omfattning skulle ju innebära en hel del rörelser av personal och transporter i vår kommun, med ökad trygghet. 

- Sverigedemokraterna har i och med sitt beslut sett till att Bjuvs kommun har förlorat möjligheten till:

-Utveckling av ett stort industriområde i Ekeby

-Arbetstillfällen i Ekeby

-Personintensiv verksamhet i Ekeby

-Utveckling för företag i vår kommun

-Statlig etablering i vår kommun

MRG

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.