Ja inte var julskyltningen i Bjuvs kommun vit precis men Bjuvs- och Ekebybor är sega släkten som trots regn, lera och grönska begav sig ut i sina respektive byar för att delta i tillställningarna. Här innergården på Bjuvs Folkets Hus.
JULSKYLTNING På söndagen var det julskyltning både i Bjuv och Ekeby. Bjuvsnytts Julspanare No 1 - Charlotte Lilja Engman - tog en sväng på plats och hittade följande:
"Bjuvs kommun har många julpärlor och idag julspanades det på julskyltningen i Bjuv och Ekeby. I Bjuv fördelades julskyltningen över de norra delarna av centrum och det var tämligen välbesökt.

De engagerade småtomtarna Moa och Emmy sålde hembakt utanför Folkets Hus och  Bjuvs Bibliotek.


 

 

Inne på biblioteket kunde man julpyssla, träffa räddningstjänsten, se på foton av Gamla Bjuf och lyssna på Hasse Persson band. Utanför spelades julmusik av Bjuvs musikkår och kulturskolans orkester medan besökarna gick mellan lottstånd och knallar som sålde kakor och julgodis. Ponnyridning var populärt hos barnen. På torget kunde barnen även besöka tomten och i centrumkyrkan var caféet mycket välbesökt.

 


Inte en flinga snö i Ekeby heller på julskyltningssöndagen men folk gick man ur huse för att se vad som erbjöds och för att träffa varandra också förstås. Till exempel på Storgatan.

 

I Ekeby var den mycket välbesökta julskyltningen huvudsakligen samlad på sparbankstorget där bland andra Håkan Brink och Rockers Radio uppträdde medan det ryckte i dansnerven hos många besökare som gungade i takt till musiken. Andra som uppträdde var Albin och Emilia Fredriksson med "hela släkten" som kompband och sedan en magiker som roade med trolleri. Även här fanns försäljning av både lotter men även korv, vantar, julpynt och mycket annat. Drillflickorna hade café och några butiker hade öppet dagen till ära.

Arrangör för julskyltningen i Ekeby var som vanligt Jonas Persson Gram."

Julspanat av Charlotte Lilja Engman

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.