KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste småfåglar och hur de påverkas av att leva i en stad.
Varför lockas t.ex. blåmesar och talgoxar in till staden och vilka effekter detta får på deras hälsa och häckningsframgångar? Är staden överhuvudtaget till godo eller ondo för våra vilda fåglar?

Caroline Isakssons huvudsakliga forskningsintresse ligger i att förstå hur människans olika aktiviteter påverkar vilda fåglar - allt ifrån matning, till bilkörning och upplysta parker, och både ur ett kort och ett långt perspektiv.

Hennes speciella intresse och fokus ligger på att förstå hur deras hälsa påverkas. Detta studeras bland annat genom att undersöka hur deras diet påverkar deras näringsvärden.  Är exempelvis solrosfrön bra eller dåligt för talgoxar? Dessutom studeras fysiologiska mekanismer som skyddar mot miljögifter. Är dessa effektiva nog eller lagras skador i kroppen till följd av miljögifterna i staden?

MRG

 

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.