Avpublicerade

OM ATT RESA Efter tre mycket intensiva veckor på resande fot i södra Europa sitter jag så vid datorn hemma i Selleberga igen. Och känner mig nästan tom!

Jag älskar att resa. Se nya platser. Träffa nya människor. Så har det varit i hela mitt liv. Min salig far Malte sa en gång att jag "aldrig kunde komma runt nästa hörn fort nog" - och det ligger något i det.

Att jag reser för att jag är en nyfiken och vetgirig person är ganska klarat. Men om jag reser av någon mer anledning vet jag inte. Jag har det ju bra där jag är. Gift med en snäll och omtänksam man. Far till våra tre välartade barn. Det borde räcka.

Men nej! Får jag inte röra på mig och ta mig till nya platser och träffpunkter så andas jag inte. Det känns i alla all så.

Mitt stjärntecken är Skytten och det sägs att Skyttar är frihetsälskande människor. Precis som jag! När jag var en liten flicka i Billesholm vet jag att jag ville bli luffare när jag blev stor. Det fanns luffare i byn då och då. De kom på sina cyklar och slipade knivara och saxar åt folk och jag tyckte det fanns något fritt över dem. Något som lockade lilla mig.

Min första utlandsresa gjorde jag med mor Ethel. Vi reste till Ibiza och jag var 13 år. Höjdpunkten - förutom att bada i havet bland flygfiskarna - var att få en Cuba Libre! Med massor av citronskivor i. Då hade jag för en stund allt jag behövde.................

Den resan följdes av många, många fler. Samt en del fasta studie- och jobbboenden runt om i världen. Tyskland, Spanien, Japan, Israel osv.

Numera är jag till synes ganska "fast" i Selleberga och Bjuv. Men jag gör mina utbrytningar fortfarande.......

Så jag blev väl luffare då trots allt.

 

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.