Avpublicerade

Länge åkte jag till Höganäs och kyrkans "Loppan". Där fanns det fynd att göra samtidigt som man bidrog till en bra sak, dvs rehab för personer som behöver arbetsträna etc.

Med åren har dock Loppan höjt priserna - fler och fler har hittat dit och en del personal är från Stockholm - och idag närmar sig priserna dem på exempelvis Myrorna på Adolf Fredriks kyrkogata i centrala huvudstaden.

När det blir så letar jag upp nya ställen. På Loppis ska man fynda. FIn-antikviteter köper man i riktiga antikvitetsaffärer!

Just nu är min främsta favorit Loppis på Fäladen utanför Billesholm i Bjuvs kommun, Skåne. Där kan man varje lördag och onsdag fynda finfina saker alla kategorier. Ortbefolkningen är en trogen skara kunder. Intäkterna går till Billesholms IK och Gunnarstorps IF. Alltså även här ett behjärtansvärt ändamål.

På Fäladen köpte jag exempelvis så sent som i förrgår ett jättefint runt, stort rottingbord med en härlig, tjock och felfri glasskiva. För 75 kronor! Ett av de högre priserna jag betalat på det stället och ända rena rama fyndet.

För ett tag sedan köpte jag gamla stolar där och i min hall har jag en stor fasettslipad hallspegel på några meter - inköpt på Fäladen för 150 kronor. 50-talsspeglar i teakram ger jag några tior för. Tavlor likaså. Lamporna fungerar och i mitt 50-talskök hänger en tidstypisk taklampa över Arne Jacobsen-bordet - pris 10 kronor!

Den som söker finner och man får så klart inte vara rädd för att gräva och rota. Stolen man vill ha - som den där sköna i  läder jag köpte för 50 spänn i somras och som jag sitter och läser i intill läslampan i sovrummet - hittade jag efter att mer eller mindra ha klättrat fram över andra stolar som stod i vägen. Och de två handgjorda gamla stolarna med sniderier som jag köpte för några dagar sedan visste inte ens försäljaren själv fanns. De hade stått så högt upp och långt inne vid väggen att han inte sett dem.

Men bjuvsingarna kan också!
Förra lördagen fick jag äntligen tid att åka till loppisen i intilliggande byn Bjuv. Här går intäkterna till brottarklubben och idrottsföreningen. Här är intrycket något "rörigare" men här finns mycket möbler och särskilt lampor i alla former och stilar. Rummet med TV-apparater och annan teknik var överfyllt av hoppfulla män i alla åldrar. Jag köpte ett stort, fint fat i Ystad-brons, 6 felfria och oanvända Orreforsglas, en snygg Jugendkruka, tre fackböcker och litet annat smått och gott, till det facila priset av 120 kronor!

Mitt fina rottingbord på uteverandan behöver sällskap i form av stolar. Jag tror jag sett något som passar på loppisen i Bjuv, Är priset rätt slår jag till. I så fall har jag ett finfint utemöblemang för 8-10 personer för totalt sisådär 300-350  kronor!

Sån´t tycker jag är kul!

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.