DEBATT Marianne - du skriver på din blogg om att vi ska gynna handlarna i kommunen. Håller med om detta och något måste göras åt stormarknader som tar död på lokalhandeln. Svårt när både ledande politiker och oppositionen inte är intresserade.
Tog kontakt med ledande kommunalrådet och oppositionens kommunalråd för flera år sen och la fram ett förslag att ge Ica större plats att kunna expandera och konkurera med t.ex. Hyllinge stormarknad samt underlätta för nyetableringar genom att samarbeta med handeln. Pratade med dåvarande Icahandlaren som såg positivt på detta men politikernas svar blev att det var inte deras bord. Min tanke var att om Ica växte kunde detta om det slog väl ut locka andra att satsa på en butik i kommunen precis som skett i Hyllinge.
 
Ica i Bjuv går nu sen flera år tillbaka med en förlust på en miljon varje år. Något måste göras annars är det bara en tidsfråga innan vi bara har Netto i Bjuv som då kan höja priserna. Matöppet i Billesholm t.ex. tar tjugo kronor mer för ett paket Via tvättmedel 1,9 kg än Ica gör idag. Flera småbutiker har provat i Bjuv men får lägga ner bara efter något eller några år. Kommunen måste underlätta mer för nysatsningar som kan hålla annars består lokalhandeln inte och är inte detta möjligt får man skapa bättre förutsättningar för de som inte har bil men jag hoppas slippa uppleva en sådan verklighet då jag vill bevara ett levande centrum i varje kommundel.
 
Själv handlar jag minst 95 % i Bjuv och försöker gynna så många som möjligt. Resten får jag köpa i Hyllinge eller Väla då det inte finns i kommunen. Enligt min mening måste gemensamma krafter till för att bevara en lokal handel som kan överleva den tuffa konkurrensen från stormarknader. Den lokala butiksdöden drabbar de minst bemedlade mest - som gamla och sjuka t.ex.

 Claes-Göran Nilsson

Håller du med om att de lokala handlarna behöver vårt stöd för att överleva? Eller tycker det är helt fel? Skriv till oss och säg din mening på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.