HEMBYGD För trettonde året i rad har Billesholmstraktens Hembygdsförening glädjen att åter kunna ge ut en årsskrift, som vanligt fullmatad med äventyr och händelser med koppling till Bjuvs kommun och nordvästra Skåne.
Här kan man göra en resa i prosten G H Mellins fotspår, göra ett besök i Risekatslösa medeltidskyrka, lära sig lite om hushålls- och handelsvanor förr i tiden, se vad som hänt inom föreningslivet i Gunnarstorp, lära sig om Ekeby Sparbanks fantastiska historia, vidare om Billesholms egen lokaltidning ”Vi Billesholmare” med den legendariske Josef Nilsson. Dessutom ett reportage om hembygdsforskaren och författaren, John Johansson, vars böcker betytt mycket för bygden. Samtidigt får vi också svaret på varför det luktat svavel i Bjuv mellan 1890 till 1992. Lägg därtill en mycket intressant årskrönika om händelser i kommunen under 2014.

 

Mycket nöje med läsningen. Boken håller f n på att distribueras till våra medlemmar. Distributionen sker till stor del av medlemmar som på ett helhjärtat sätt ställt upp med tanke på de höga portopriserna. En stor eloge till alla dessa underleverantörer! För de som inte är medlemmar, går det att köpa årsskriften på vårt antikvariat G H Mellin, öppet torsdagar och lördagar kl. 10-13.

Ett annat vårtecken är naturligtvis Litteraturrundan som i år äger rum lördag den 25 april. Självklart finns vi med där, något som vi återkommer till senare.

Hans Wilson
ordförande

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.