Elin och Julia från Ekeby har samlat in batterier till Batterikampen men på lördagen var de på Flamman och träffade kompisar istället.
 
FLAMMAN På lördagen fylldes Flamman än en gång av sällskapssökande, köpsugna Ekebybor. Dagens höjdpunkt var magimästaren David Persson, Skromberga Blåsorkester och Linys music.
Det är ingen hejd på hur många loppisar på Flamman som Ekebyborna orkar gå på. Jonas Persson, hela Ekebys ”maskot” och evenemangsfixare, hade ordnat ett nytt varierat program och hela Ekeby verkade ställa upp – igen.

 

Kanske gäller det att passa på så länge Flamman – Ekebys folkets hus – finns kvar. Nyligen blev det känt att det gamla anrika huset nu är till salu.

Hur som helst; Parkeringen var full, en ras personer sålde loppisgrejer i form både av begagnade kläder och leksaker. Ett par olika personer sålde också egentillverkade smycken mm. Och Ekebys egen modedrottning Helene Roos fanns också på plats med ett fantastiskt lockpris per plagg. Nattvandrarna Ekeby skötte caféserveringen.

Elin och Julia, som deltagit i tävlingen om att samla in batterier, kunde inte samla in mer eftersom deadline redan varit. Men kom till Flamman i alla fall. Inte minst för att träffa kompisar och ha kul.

 

 

Enträgna representanter för Skrombergaakademin sålde sina böcker till hugade spekulanter. Boken Ung i Skromberga och Ekeby under förra seklet – verkar intressant. En ny bok är på väg men när den släpps är det ännu för tidigt att säga.

Jonas Persson sken i kapp med solen – som också visade sig då och då – trots en snål vårvind. Förmodligen gick han redan och funderade på något nytt evenemang – Före Ekebys bästa.

Marianne Rönnberg Galmor   Foto: MRG och Claes-Göran Nilsson

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.