POLITISK ISLAM Sveriges radios nyhetsinslag kvart i fem den 13 oktober 2024 var något av det sämsta och mest ensidiga, ytliga jag hört på länge.

En arabisktalande reporter målar upp en bild av israeliska tanks som kört ner grindarna till området där FN:s s.k. fredsbevarande styrkor UNIFIL befinner sig. I gränslandet mellan norra Israel och södra Libanon.
Styrkor som sedan de placerades där inte gjort någon som helst nytta för någon fred i Mellanöstern. Någonsin. Utan istället blivit Hizbollahs gisslan. Som inte vågat ingripa när terrorgruppen invaderat och befäst området. För att där inrätta baser med ett enda syfte; att attackera Israel norrifrån.

Inom parentes ska också sägas att det sk andra Libanonkriget 2006 slutade i att FN:s säkerhetsråds resolution 1701 antogs den 11 augusti.  Alla 15 medlemmar i säkerhetsrådet röstade för resolutionen. Resolutionstexten var full av löften om att garantera Israels säkerhet, men löftena har visat sig vara tomma. Ur innehållet kan vi dock notera att Libanon lovade att det inte skulle finnas några vapen utan godkännande från de libanesiska myndigheterna och att gränserna skulle säkras så att vapen inte skulle kunna föras in till Hizbollah. Men resolutionen har inte implementerats och  Hizbollah har byggt upp ett raketlager på minst 150 000, och en formidabel gerillastyrka. Som med sin terror närmast tagit över styret av Libanon och därutöver inte gjort något annat än att attackera Israel i norr.

Nu räcker det
Nu, efter många år, har Israel fått nog av terrorn. Hizbollah har sedan den 7.10 förra året - i sympati med Hamas pogrom samma dag i södra Israel - dygnet runt skjutit hundratals missiler in över gränsen. Samt tänt eld på såväl skogar som jordbruksmark.

Uppemot 100.000 israeler bosatta i norr evakuerades direkt efter Hamas mordräd mot kibbutzer och byar längs gränsen till Gaza. Av rädsla för att terrorister också från norr skulle attackera. Vilket nu enligt dokument som artikeln på bilderna här intill pekar på, var precis vad islamisterna planerade.
Idag lever de evakuerade israelerna fortfarande som internflyktingar utspridda på boenden runt om i landet.
Odlingar, företag, skolor - allt som tillsammans utgör ett samhälle har i norr slagits sönder.

Men med Israels attack på Hizbollah - fortfarande pågående - bestämde sig Israel till slut för att stoppa terrorn så att invånarna från norr efter ett år nu ska kunna återvända till sina hem.

DET är vad striderna i Libanon handlar om. Och många, många libaneser välkomnar israelerna. Men det rapporterar inte svensk media. De libaneser som är emot tillhör Hizbollah. Och stöttar även Hamas. Vår tids nazister.

Märkligt nog! är det just dessa terrorister och nazister som SR:s och också SVT:s s.k. utrikeskorrespondenter lyckas hitta och intervjua.
De libaneser som inte är Hamasanhängare eller antiisraeler tycks de inte stöta på. De Gazabor som avskyr Hamas men som ändå törs opponera sig mot deras terrorvälde stöter de svenska reportrarna inte heller på.
Och att de, som deras pressetiska regler föreskriver, ska låta båda sidor - dvs förutom Gazabor även andra libaneser än Hizbollahanhängare samt israeler - komma till tals - finns uppenbarligen inte på deras partiska, enkelsidiga rapporteringskarta.

Detta är fel journalistiskt och yrkesetiskt sett och frågan är om våra statskontrollerade medier faktiskt är medvetna om vilka mörka krafter de i och med detta fulspel stöttar.

Hamas är Muslimska Brödraskapets armé. Med ett enda mål - Israel ska krossas, alla judar förintas.
Hizbollah har som islamistisk, politisk rörelse samma mål. Liksom den islamiststyrda terrorstaten Iran.
Alla tre är versioner av Muslimska brödraskapets yttersta mål - en islamistisk värld.

Grundaren Hassan al-Bannas manifest slår svart på vitt fast att hela världen ska islamiseras. Sakta men säkert. Steg för steg. Fredligt genom mission och indoktrinering. Och om det behövs också med vapen.

De för islamister så förhatliga judarna, som redan under Muhammeds tid på 600-talet i Medina vägrade underordna sig Allah, och sedan hade mage att återvända till Jerusalem, ska utplånas först. Och på platsen för nuvarande Israel ska islamisterna upprätta grunden till sitt kalifat. Från vilket sedan resten av världen ska intas. Av "det sanna islam", dvs Muslimska brödraskapets version av islam.
Eller som det står i skriften: Först lördagsfolket (judarna) och sedan söndagsfolket (de kristna).

Erövringskriget har börjat
I och med Hamas attack och massaker den 7 oktober i fjol på israeliska civilsamhällen och människor är det för den som studerat politisk islam uppenbart att erövringskriget påbörjats.
Att inte våra statsfinansierade redaktioner inklusive reportrar vet detta är under all kritik. Istället för att läsa på och sedan ärligt ge alla fakta, bakgrunder och djupgående analyser kring vad som sker på alla håll kring krigshärdarna lyckas man enbart lägga skulden på Israel. Juden.

Vilket leder till att den gamla, unkna antisemitismen blossar upp igen. Inte minst i Sverige. Där stora grupper av judehatare från Mellanöstern samlats och tillsammans med den terrorkramande vänsterrörelsen nu går över alla anständiga gränser. Med sitt verbala påfund om att de inte har något emot judar utan "bara" sionister. Vilket är rent nonsens för sionist är varje människa som tycker att det judiska folket ska ha rätt till ett eget land. Precis som kurder bör ha rätt till det. Och palestinier.

Yasser Arafat och ryssarna gjorde fr.o.m. 1967 förarbetet när de diktade ihop det "palestinska narrativet". Som ju går ut på att judarna 1947 stal palestinsk mark. Kruxet är ju bara att det aldrig funnits något Palestina till att börja med. Eller är det något som tror att judarna kom till Jerusalem och byggde sitt tempel UNDER Klippdomen (den med guldkupolen)?? När sanningen är att judarna fanns i området långt innan araberna kom dit överhuvud taget.

Hamas och Muslimska brödraskapet har i nutid sedan genom att sprida sina lögner och utnyttja de dryga 2 miljoner som lever i ett nedärvt och därmed ständigt flyktingskap på Gazaremsan - både som alibi och mänskliga sköldar - startat sitt erövringskrig över världen. En grupp som ingen av de kringliggande arabstaterna ens vill släppa in över sina gränser. Oavsett hur mycket de lider. Det är oerhört synd om palestinierna. Även om de inte är Israels befolkning och ansvar. Varför inte de för mycket länge sedan redan - på Arafats tid rent av - vänt sig mot sina korrupta ledare istället för Israel, kan man fråga sig. Israel som för övrigt sedan man i Sexdagarskriget 1967 erövrade Gazaremsan 2005 drog sig tillbaka från området. 

Ett vidrigt PR-krig
Metoden för terroristerna är, förutom vad gäller fysisk slakt på israeler, attacker med missiler, raketer och långdistansrobotar också ett formidabelt PR-krig. PR via bilder. Utan alla bilder som terroristerna ända sedan de mördade invånarna på musikfestivalen Nova i Israel och på kibbutzerna intill själv spelade in och kablade ut via sociala medier och fram till alla bilder på skadade och döda barn i Gaza, hade islamisterna nog inte lyckats få västerlänningarna att ansluta sig till kraven på återgång till det medeltida samhälle de drömmer om att återskapa.

Men PR-knepet lyckades och SR, SVT och enorma skaror "antisionister" löper med.
Farligt, är bara förnamnet. Farligt - om vansinnet inte stoppas - för såväl vår demokrati som världsfreden.

Bildtext: Titta på kartan och se hur litet Israel är i förhållande till de omkringliggande länderna som har som mål att förinta staten - Iran , Syrien, Houtirebellerna i Yemen, Hamas i Gaza och Hizbollah i Libanon.
Om du tänker själv; är det rimligt att pyttelilla Israel är "den store förtryckaren? - det egentliga hotet mot den islamistiska världen? Eller finns det något mer dolt motiv bakom att den judiska staten och dess invånare förföljs?

Marianne Rönnberg Galmor
chefredaktör bjuvsnytt.se/bjuvsweek.se

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.