DEBATT Lyssnade på Lööf kontra Åkesson i en debatt nyligen och jag förundrades över Lööfs logiska tänkande. Hon vurmar för en ökad invandring, vilket i sig kan tyckas vara ok, men det saknas verklighetsförankring.
Programmet skulle handla om utbildning i svenska värdegrunder, regler, lagar och hur svenskar förhåller sig till jämlikhet. Bra att Lööf äntligen förstått att Migrationsverket inte gör sitt jobb. Äntligen har en rikspolitiker gjort kopplingen att det sanna mina ord, behövs utbildning.

I samma nyhetsflöde, i det här fallet Kalla Fakta, intervjuades en ansvarig på Migrationsverket. Här kom det fram att man inte på nämnda verk förstått hur viktig information är om asylanternas eget ansvar. Man delar ut en text till de som kommer hit om hur man kan få tillgång till välfärdsstaten utan eget ansvar och insats. Inte ett ord om hur det egna ansvaret skall uppfyllas.


Myndigheten lever fortfarande kvar i en förmyndarattityd. Man tror sig veta och har inte en aning om hur verkligheten ser ut. Verkligheten är den, tyvärr, att vårt välfärdssystem "mjölkas".

En fråga till Lööf:

Mohammed kommer till Sverige från en liten by uppe i bergen bortom ära och berömmelse. Mohammed har ingen adekvat utbildning mer än att ha kunnat laga morfars gamla bil. När han då kommer till den svenska gränsen blir han informerad om hur han kan göra för att ta sig vidare i systemet, men utan någon antydan om vad han själv behöver utföra eller ta ansvar för. Mohammed landar på en asylanläggning i Juokkasjärvi. Efter tre månader av oändlig snöd ensamhet träffar han, troligen en man, från Migrationsverket, ej kvinna, och en manlig tolk, vad annars? Snabbt konstateras att Mohammed kan ingenting överhuvudtaget. Han tillhör inte begåvningsreserven och är själv omedveten om hur göra för att utbilda sig till bilmekaniker där datorer och dess program är basen för kunskap och kompetens. Lööf däremot är fullständigt övertygad om att Sverige kan åta sig, via adekvata utbildningsinsatser, att höja Mohammeds kompetensnivå över några veckor.

I bjärt kontrast till detta står svenska företagsledare och söker med ljus och lykta efter kompetens på universitetsnivå. Under tiden när Migrationsverket grunnar på hur Mohammed ska integreras träffar han av en tillfällighet svurna kamrater från samma land eller länder. Förståelsen är stor att Sverige är jättebra ur perspektivet snöd vinning, och man får ju penningbidrag. När Mohammed insett detta finns inga incitament kvar vare sig för utbildning eller egenansvar. På riksplanet fortsätter Lööf m fl, att predika sitt budskap. Utbilda, utbilda, utbilda och Mohammed kommer allt längre bort från den svenska arbetsmarknaden. Ingen rikspolitiker förstår varför, men vi som upprätthåller det svenska systemet genom skatter och avgifter vet att Mohammed är chanslös pga språket, språket, språket. Därtill kommer kunskaper och kompetens. Mohammed kommer från ett land i spillror, sönderskjutet till medeltiden och ska integreras i det svenska högteknologiska samhället.

Ett samhälle som tillhör ett av världens mest utvecklade. Svenskar förstår att det är ogörligt medan svenska politiker tror att det är möjligt. Självklart är det möjligt, men då har det gått ytterligare fem decennier och då har svenskarna för länge sedan flyttat.

Ett är säkert, vi har de politiker vi förtjänar, hela västvärlden befinner sig i upplösning och Sverige är ett fantastiskt, sekulärt samhällssystem. Värt att kämpa för.

Nådens år 2018 blir ett år då våra politiker kommer att granskas inpå bara kroppen. Det är slut med politikerbroilers som aldrig sett en verklighet utanför riksdagshuset. Det är slut med floskler för ingen lyssnar och alla väljare önskar ledarskap med en fast intelligent linje där de flesta känner sig bekväma. Att släppa in i många fall analfabeter blir förödande och i många stycken ytterst kostsamt för ett samhälle där man värderar progressivitet före medeltida religiösa inslag.

Är det någon svensk riksdagspolitiker som analyserat riskerna kring denna frågeställning? Nej, tänkte väl det.

By Boo Björk

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.