Susanne Bakken med barnbarn i famnen och bredvid sin mor Inga Bakken, aktiv S-politiker, som dagen till ära sponsrade med goda snittar. Riksdagskvinnan och bjuvsmoderaten Ann-Charlotte Hammar Johnsson kikar fram mellan två tjejer som tycker kameror är lite läskiga. Kommunalråden Mikael Henrysson och Jörgen Johnsson kom också och gratulerade till nya lokalen men är inte med på bild.
NATTVANDRA  När Nattvandrarna Bjuv på fredagen invigde sin nya lokal på Södra Ringgatan 1 i Bjuv var det många som ville vara med. Ungdomar kom från när och fjärran och i vimlet fanns också en del Bjuvspolitiker.

När undertecknad kom till festen hade redan många både kommit och gått. Men både trappan ner till lokalen och själva samlingsrummet i sig, var ändå knökfulla. Ledaren för Nattvandrarna Bjuv, Susanne Bakken, berättade att det tidigare varit ännu mer folk. Och då tyckte jag ändå att jag fick trycka mig in i församlingen!

Uppenbart var att väldigt många kände sig manade att komma och visa respekt för verksamheten. Som ju tidigare bl.a. prisats på riksplanet som "Årets Nattvandrare".

- Vi är ute och vandrar, cyklar, kör i Bjuv, Billesholm och Ekeby en gång i veckan samt en dag på helgen, berättar Susanne Bakken. Och på storhelger blir det ytterligare en dag.

Det är alltså Bjuvsbostäder som står för lokalen. Dessutom sponsrar Bjuvs kommun verksamheten med en bil. Som de nattvandrare som ska till Billesholm och Ekeby använder. Medans kollegerna i Bjuv samtidigt cyklar runt där. Eller går.

Att Nattvandrarna är populära bland vuxna är klart. Även om det inte någonsin strömmat till volontärer som vill ut och vandra på kvällarna. Gänget som gör jobbet är runt 15 personer och den summan verkar stå sig över tid.

Att Nattvandrarna också uppskattas av ungdomarna i kommunen syntes också på fredagskvällen när både kill- och tjejgäng kom och gick.

Att ha de ungas öra och förtroende är inte gjort i en handvändning. Men Nattvandrarna Bjuv har lyckats med det!

Marianne Rönnberg Galmor