Sjumannabandet RetroBand repar i lokalen på Gruvgatan i Bjuv. På lördag kör de Kim Larsen Tribute för alla medlemmar.
HYGGE På lördag är det dags att se vad tegelväggarna i den gamla gymnastiksalen - numera Hyggestuen -  på Gruvgatan 11 i Bjuv tål. Och testet står inga mindre än sjumannabandet RetroBand för.

Gänget som sedan en tid håller på att blåsa liv i det hus som länge sovit sin Törnrosasömn på undanskymda Gruvgatan mellan Storgatan och Platsen, började med att renovera inomhus. På bottenplan finns nu både scen och gott om utrymme för många att hygges sammen. Nu arbetar man med att röja på den stora tomten runt huset.

För ett par veckor sedan bjöds allmänheten på vernissage med den lokale konstnären Flemming Stenfors populära verk.

På lördag den 2 april bjuds det istället på musik i form av Kim Larsen Tribute. Och lite till.

 

 

Själv ramlade jag in i replokalen en kväll i förra veckan. Jag hade räknat med att vara där en timme. Men rycktes med i musiken och stannade tillsammans med ett par som hyrt in bandet ända tills musiker och vokalister dragit igenom det mesta av sin digra repertoar. Det kändes som att få en oväntad present en vanlig torsdagkväll!

Och jösses vilket GUNG det blev när hela gänget  jammade loss!

Förutom husägaren och trummisen John Gemzöe och Flemming Stenfors på akustisk gitarr så består bandet av ytterligare fem personer: Solisterna Sanne Andersen och Helena Nilsson, Mats Gustafsson (Skåningarna) på keybord, Magnus Romedahl sologitarr och Frank Svensson Stoltz bas.

Spelningen är för Hyggestuens medlemmar och John Gemzöe och hans kollegor hoppas att många vill ansluta sig.

- Det är bara att höra av sig till oss. På lördag är alla våra medlemmar välkomna att njuta när vi spelar 22 av Kom Larsens låtar, säger Flemming Stenfors och John Gemzöe. Boka gärna plats!

Efter Kim Larsen-blocket spelar RetroBand 58 egna låtar. Så räkna med drag! Musikfesten börjar klockan 21.00. På Gruvgatan 11.

Marianne Rönnberg Galmor