Om bjuvsnytt

bjuvsnytt.se är en lokal webbtidning med målet att förmedla vad som händer i Bjuvs kommun - d.v.s. i Bjuv, Billesholm och Ekeby.

Ända sedan starten den 1 juni 2013 har Bjuvsnytts mål varit att bli en central informationskälla och nyhetsförmedlare i just Bjuvs kommun. Oavsett om det som sker klassas som "stort" eller "smått" i resten av världen.

Vi har nu kommit en bra bit på väg. Vi har uppmärksammats stort i media som Sydnytt, Sveriges Radio, Helsingborgs Dagblad, TV4, Dagens Nyheter m.m. Filmteam har besökt oss i sitt arbete med att spegla de nya meditrenderna. Vid ett tillfälle kom t.o.m. 12 ryska journalister på besök för att lära sig hur svenska journalister arbetar med lokaljournalistik på webben.

Lokala nyheter på nätet är en självklarhet numera inom media och bjuvsnytt.se lanserades rätt i tiden. Precis när de traditionella papperstidningarna började sina nedskärningar på allvar.

På Bjuvsnytts redaktion beklagar vi det senare. Vi tänker på våra kollegor som i sammanhanget drabbas av besparingar och tuffa tider. Samtidigt axlar vi på ett seriöst, redaktionellt sätt ansvaret att upprätthålla den kommunala lokalbevakningen. Hand i hand med det mer lättsamma materialet.

Vi behöver din hjälp
För att nå målet att vara en central informationskälla behövs förutom redaktionens kompetens förstås även information och tips från dig. Arrangerar du, dina vänner eller din förening evenamang av olika slag tycker ni förstås att ni bör få uppmärksamhet för det i "tidningen". Även om showen eller tävlingen äger rum efter kontorstid eller på en helg.
Det tycker vi med och därför kommer vi att vara med så ofta det bara går. Tipsa Bjuvsnytt via e-post eller telefon.

Bara på nätet
Bjuvsnytt finns bara på nätet, inte i pappersform. Det betyder dock inte att vi inte är lika viktiga eller kunniga. De större redaktionerna som har Bjuvs kommun inom sitt bevakningsområdet har berättat för mig att de dagligen kollar bjuvsnytt.se - för att hitta uppslag till vad de själva ska ta upp härifrån. Ett färskt exempel på det såhär hösten 2020 är den planerade laxodlingen i Gunnarstorp - där både kommun och boende känner sig förbigångna. Sedan vi skrivit om detta har nu både radio, TV och Helsingborgs Dagblad gjort reportage om saken. För att inte tala om hur våra texter om FIndus och dess nedläggning spreds och delades inom svensk media alla kategorier.

Vår läsekrets är de som använder Internet för att hitta nyheter och information om vad som händer i hemkommunen. Men alltså ännu fler utanför kommungränsen. En artikel om Findus toppar klicklistan med drygt 240 000 klick. Vi skriver om Bjuv och är händelsen stor nog att även beröra omvärlden - så hittar den till bjuvsnytt.se.

Drömmen är därför att den som vill berätta något om vad som händer i kommunen ser det som självklart att vända sig till oss. Vi kan intervjua, skriva och fotografera.

Men hur många besök vi får och om det kommer att gå bra för bjuvsnytt eller inte beror i allra högsta grad också på hur aktiv DU vill vara. Som tipsare, skribent eller fotograf. Du kan också skriva en insändare. Det innehållet är dock inte redaktionellt utan det svarar du själv för.

Vi ser fram emot att du hör av dig. Välkommen!

Marianne Rönnberg  Galmor
chefredaktör
bjuvsnytt.se

Mobil: 070 782 24 07
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.