Nöje & Fritid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett 20-tal brottare är anmälda till dagens tävling Bjuvsträffen. Det här är de som var och tränade när vi var på besök.
BROTTNING Idag lördag 19 mars från kl 10 går Bjuvsträffen av stapeln hos Bjuvs Brottarklubb i Brogårdahallen. Klubben hälsar alla Bjuvsbor välkomna att hjälpa till att heja fram de runt 20 egna brottarna till seger.

Bjuvs Brottarklubb bildades 1933 och har sedan dess fostrat ständigt nya stjärnor inom sporten. Under Coronan har verksamheten gått på sparlåga men nu sjuder hallen igen av engagemang och kämpaglöd.

SPORT På lördag den 12 mars är det fest hos Vv84 Sk i sporthallen på Brogårdaskolan och kommer du klädd i något rött deltar du automatiskt i dagens lotteri. Parallellt med allt skoj är festen också en insamling till förmån för Barncancerfonden Södra.

Innebandyföreningen Vv84 Sk har som alla andra kämpat sig igenom den tunga Coronaperioden. Under den första vågen 2020 stängdes verksamheten ner så att bara ungdomar fick träna, inte seniorer. Och i höstas infördes restriktioner på max 90 personer i publiken. Men nu är allt som vanligt igen och det tänker man fira.

 

Bilden: Philip Svensson och hans kollegor hoppas på en stor publik på lördag. Helst helt i rött.

KULTUR OCH CORONA Nu även vi i Bergateatern - än en gång. Vi får tyvärr ställa in vår premiär av komedin "Trubbel på Hotell del Sol" som var planerad till i slutet av januari. – Viljan finns, men vi kan inte spela teater NU! säger Niklas Lundin, VD på Bergateatern i Bjuv

När Bergateatern beslutade att sätta upp ”Trubbel på Hotell del Sol” på ”Jutan” i Helsingborg med premiär i slutet av januari 2022, så var Sverige på gång att öppna upp samhället igen efter Covid-19. Det fanns stora förhoppningar att få spela teater igen inför ”levande” publik. Teatergruppen skulle få fira sitt försenade 30-årsjubileum.

Teaterdirektör Niklas Lundin kämpar med sin lilla Bergateatern lika hårt för att kunna spela för publiken som kollegorna på de stora scenerna.

KULTUR Besök Föreningen Gamla Bjuf på Sjukhusvägen 20 i Bjuv. De har Öppet Hus på lördag den 4/12 kl. 10 - 13. Föreningen bjuder på glögg & pepparkakor och hälsar dig Välkommen !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KULTUR Den hos många så populära Bergateatern är ute och letar nya lokaler. Detta efter att under 15 år huserat i Folkets Hus i Bjuv.

Bergateatern repeterade och framförde i många år sina olika föreställningar i Billesholms Folkets Park. Bilden visar ett sådant tillfälle då publiken flockades på de karaktäristiska gröna bänkarna i Parken.

KULTUR På torsdag den 11 november slår Bjuvs bibliotek upp dörrarna till de nya lokaler de ska finnas i framöver. Lokalerna som tidigare rymde Swedbank. På hörnet av Centrumtorget i norra Bjuv.

Invigningen sträcker sig från torsdag till lördag. Programmet ser ut så här:

NÖJE Tisdagen den 26/10 är Metallic Rollatorz på Tivolihuset i Höganäs kl. 14.00. Fantastiska Lady Magga, Kjell Rebell, Rock'n'Roland, Ma-Rihanna, Bitte Spears - lägger alla som kommer i deras väg för sina fötter. Gästspelet i Höganäs ingår i gängets turné ROLLATOUR i Skåneland. 

KULTUR På lördag den 11 september kommer Klippans kommun för första gången arrangera Naturfesten som en del av kommunens satsningar för friluftslivets år.
En endags familjefest med tema natur, friluftsliv och äventyr.


Under dagen kommer ett 20-tal utställare finnas i aktivitetsparken i Klippan. Allt ifrån Naturum till lokala föreningar och butiker. I området kommer aktiviteter anordnas och det kommer även finnas ett antal ”foodtrucks”.


Det kommer även att hållas utställningar och föreläsningar i Klippans bibliotek och musikskola på temat. Bland annat föreläsning och vernissage med naturfotografen Annelie Utter.

Dagen avslutas med BANFF MOUNTAIN FILM FESTIVAL WORLD TOUR som kommer köra en gratis utomhusvisning i aktivitetsparken.

 
Naturfesten - Klippans kommun

 
INDUSTRI Fotografen Anders alias Free Solo har varit inne i de enorma byggnaderna på Skrombergaverken för att se hur det ser ut där idag. Även om det inte sägs vara så många år sedan de sista klinkersen tillverkades här så är insidan chockerande förfallen.

Stora delar av taken har kollapsat och när man följer kameran från rum till rum tänker i alla fall jag att det inte borde vara tillåtet för ett företag att lämna något efter sig på detta sätt.

Varsågod och häng med!

Marianne Rönnberg Galmor
NÖJE I dessa hemestertider går jag gärna och fikar. På Café Livingstone på Fäladen gör jag det dessutom i en häftig miljö som inte är vanlig i våra trakter. Fiket öppnar imorgon lördag.
Medlemmar på Billesholms- och Bjuvssidor på  Facebook har kanske redan sett lägesrapporter och flashar postade av William och Håkan Holmström om att Café Livingstone snart öppnar. Jag har tagit mig en tjyvkik före öppningsdagen imorgon lördag.

IDOL Det är härligt när det blir Paulinas tur att bland de 11 övriga deltagarna ta plats i Idol-rutan. Hon drar igång med sitt sprudlande sätt och självklara skånska. Och energin smittar. Både på juryn och oss framför TVn. 

Vi håller tummarna Paulina!!

Och det verkade ju funka. För svenska folket - och däribland vi - sa att Paulina sitter säkert ett varv till. GRATTIS!

Marianne

NÖJE Överallt runt oss dras planerade fester och evenemang in pga Coronaviruset. Just nu tex så blir det inget av det traditionella Valborgsfirandet. Men än finns det hopp för att det blir ett Bjuvskalas helgen 28-29 augusti.

Jag ställer frågan om kalaset är inställt i år till kommunalrådet Mikael Henrysson.

- Nej, vi har inte fattat något beslut i frågan än, säger han. Vi sneglar på Malmö, som har sin fest samma helg, för att se vad de beslutar. Vi är ju fortfarande bara i april så vi får följa utvecklingen och se hur vi ska göra.

Så håll tummarna om du gillar Bjuvskalas.

MRG

RESOR Just  nu ser vi en skymt av den moderna staden Tel Aviv i Israel. Tack vare att Eurovision utspelar sig där. Vi ser också i de "dansvykort" varje deltagare i tävlingen presenterar sig med delar av Israels vackra natur. Och en plats på den 15 km långa sandstranden hittar du alltid.

Jag hittade i och för sig den här listan på Tickets sajt men jag kunde lika gärna ha skrivit den själv eftersom jag ju både bott och rest i landet. Varsågod! Härär fem skäl att besöka Tel Aviv - och Israel:

15 kilometer lång sandstrand
Tel Avivs strand är finkornig, långgrund och sträcker sig nästan 15 kilometer från norra Tel Aviv till Jaffa i söder. Olika lägen på stranden har olika namn, och lockar olika besökare – men alla är välkomna överallt.

SÖNDAGSNÖJE Imorgon söndag 28 oktober kl 14.00 blir det frågesport och musik på Ekebygården i Ekeby församling. På söndagsförmiddagen är det nybörjartävling i brottning i Bjuv.

Kantor Christel Svensson i Ekeby församling, med dragspelarna Monica Ivarsson och Andy Thörnqvist, bjuder på ett program för alla. Kaffe serveras i pausen.

Underkategorier

Nöje & Fritid - Bjuv

Nöje & Fritid - Ekeby

Nöje & Fritid - Billesholm

SÖK

GÅNG

Påsklovskul med Maj-Björn och Karl-Astri…

03-04-2022

PÅSKLOV Fjädrar flyger, benen sprätter, ägg och Gala show uppstår! Kom och träffa de två frigående hönorna Maj-Björn och Karl-Astrid på påsklovet! Interaktiv mingelakt för alla åldrar. Bjuvs bibliotek, tisdag 12/4, kl 15.00 The...

Läs mer

Bjuvsfest 26-27 augusti

13-03-2022

FEST Bjuvsfesten återkommer. Fredagen den 26 och lördagen den 27 augusti blir det någon form av byakalas igen. På området sedan tidigare, dvs längs Storgatan. Hur många stånd etc det...

Läs mer

God natt, Alfons Åberg!

04-03-2022

SAGOSTUND Lördagen 5 mars kl. 11.00 på Bjuvs bibliotek. Gunilla Bergströms text framförs av Sagofén Isadora, skådespelerskan Josefina Karlsson Vergara. Passar för barn 2-4 år. Illustration: Gunilla Bergström Gratisbiljetter kan hämtas på biblioteket eller...

Läs mer

Flemming Stenfors konst i Hyggestuan

08-02-2022

KONST - Kära vänner nu håller jag konst utställning i Hyggestuan i Bjuv. TId:19 - 20 februari Kl:10 -17:00 Hyggestuan är den gamla gymnastiksalen, senare Old Wheelers lokal. På Gruvgatan strax efter ICA-butiken. -...

Läs mer

Hunden Rund planterar

04-02-2022

PÅ GÅNG LÖRDAG Hunden Rund har hittat något på marken. Det är ett frö. Så börjar boken "Hunden Rund planterar", skriven av Annika Henning, med illustrationer av Maria Nilsson. Med inspiration från...

Läs mer

Forskning om fågelhjärnor ger hopp för m…

18-01-2022

FÅGLAR och HJÄRNAN Den 8 februari kl 18-19 föreläser Anita Campbell på Bjuvs bibliotek om fåglarnas värld. Campbell har 25 års erfarenhet av hjärnforskning på Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Astra...

Läs mer

Riddarspel Billesholms 450:e födelsedag …

18-08-2021

HEMBYGDEN På kulturarvsdagen lördagen den 11 september firas Billesholm 450 år mellan kl 13 och 16. På den gamla prästgården i Norra Vram - där Billesholmstraktens Hembygdsförening huserar. Med en...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »