CINDYS  BLOGG Två år sedan mitt första blogginlägg. Allt är annorlunda men inget har förändrats.
April 2017 skrev jag mitt första ganska humoristiska blogginlägg här på bjuvsnytt om ett traditionsenligt påskfirande med min familj. Det här året tänker jag bjuda på en lite mer vacker historia om insikter och närvaro - vare sig det är påsk eller jul, måndag eller fredag.

Helgen har spenderats i goda vänners sällskap, ca 30 mil hemifrån, utanför Kalmar med en heldag ute på fantastiska Öland. Vi har fått uppleva såväl vårens finaste väder med 20 plusgrader i solen och fågelkvitter- (som jag inte fått tuppjuck av kl 6 på morgonen)- som historiska sevärdheter och världens godaste fläskpannkaka och carbonara, 2 kilo lösviktsgodis, vilda huggormar, och svensk öken. En minst sagt välbehövd och fantastisk påskhelg utan vare sig äggmålning eller snaps till sillen. Men vad spelar det för roll när man kan måla livets finaste bilder i minnet och insupa sig full på tillvaron och berusas av vita sandstränder och raukar i en tidig solnedgång? Livet behöver inte och kan nog inte bli bättre än så.. att njuta här och nu och av allt det vackra man har i sitt liv. Det är obetalbart.

Efter några intensiva veckor av långa dagar med jobb, utbildning och skoltrötta barn, så for vi iväg till Kalmar på långfredagen. Det har liksom blivit mitt hål att andas i när allt kommer över mig och jag är på väg att kvävas.. jag är övertygad om att livet gör vad det måste för att man ska orka släppa taget även om man tror att man måste hålla sig kvar. Man tror att ekonomi och stress ska behöva styra o ställa som en ilsken o envis geting surrande vid sin läskflaska. Om man själv ska döda den eller låta den dränka sig själv i flaskan, och därmed gå miste om sin egen törstsläckare.. livet ger en utmaningar hela tiden, men ger man sig bara hän, så flyger getingen bort av sig själv, och resten löser sig om man bara är öppen för det. Så fredag lunch blev vi hämtade med bil och vi kom äntligen iväg för lite avkoppling och miljöombyte. Tack. För att någon är lite mer envis och om än omöjligare än jag.

Lördagen blev en heldag på fantastiska Öland. Jag är imponerad över hur mäktigt allt kan vara om man inte bara tittar utan verkligen ser...

Vi besökte Borgholms slottsruiner och fick lite kulturhistoria och en hel del inspiration till inredning. Märkligt men spännande.

 

 

Vi åt medhavd lunch vid en vacker ”ölandsstens strand” där miljön kan liknas vid en stenig öken. Helt plötsligt kändes det som om man var på andra sidan jordklotet med den karga marken o minimala växtligheten. Märklig syn och Spännande upptäcktsfärd för barnen.

Vi for vidare norrut för att få en helt annan naturupplevelse på nordöstra sidan och hamnade på Böda camping. Wow vilken vacker vit sandstrand! Det kändes som man åter igen färdats till andra sidan jordklotet till någon medelhavs ö. Vi fick lära oss om myrlejon som äter myror och om olika fågelspår i sanden. Naturen är märklig men spännande att uppleva.

Vi fortsatte turen med ett glass-stopp i Byxelkroks hamn på nordvästra sidan och jag blir bara mer och mer övertygad om att jag ska ha en båt och en husvagn (eller husbil) när det är dags liksom. För att säga ”när jag blir gammal” är fel uttryck. Men när livet tillåter ”min egen frihet” på ett mer accepterat och ”samhällsvänligt” vis. Dvs när barnen är stora nog att “ta sina egns beslut” och ”klara sig själva” ja ja ja - jag vet att jag måste ta mitt körkortet också o seglarcertifikat. Jag vet. 

Vi har så mycket boxar och allt vad det innebär som man ska ta hänsyn till och eftersom jag vill leva ett liv utan problem och bekymmer så får man ”anpassa” sin vardag för att det påhittade systemet ska fungera för andra. Jag vet att systemet inte behöver vara så om man inte vill. Och ännu en gång hade det varit enklare om man haft mycket pengar. Men det är också något vi människor kommit på för att lyckas begränsa oss. De har många gånger lyckats dessutom. Men inte alltid. Och DET mina vänner är precis vad jag menar med livet. Det kan upplevas överallt. Närsomhelst och med så lite materiella ting som möjligt.. (men för att uppleva havet behövs en båt, och för att inte behöva vara beroende av boende o transport kan en husbil eller husvagn underlätta. - jag tror ni förstår vart jag vill komma) Märkligt va? Och spännande.

 

Vårt sista stopp på vägen tillbaka mot Kalmar var vid en häpnadsväckande plats med raukar. En magisk plats där naturen format små toppar som liknar miniatyrberg vid ett stup. Barnen fick springa av sig lite energi och jag själv kunde njuta av en tidig solnedgång. En minst sagt magisk upplevelse för ögat. Och för själen. Visst är det märkligt hur naturens krafter kan skapa konstverk utan att någon håller i ett verktyg.. jag tycker det är sjukt spännande att vi vet så mycket men ändå ingenting om varför det blir så.

Väl hemma lagade jag uppenbart världens godaste carbonara för där va inte så mycket som en baconskiva kvar i grytan, och samtliga sov i en matkoma utan dess like innan kl 22.30 en lördagskväll i ”sockerbitshuset” på en stilla gata utanför Kalmar.

Visst är det märkligt och spännande vad livet har att ge till oss om vi bara låter bli att oroa oss för morgondagen eller ekonomin. Tvätten, jobb, flytt eller när man tvättade håret sist.

Och såhär i skrivandes stund är det enda jag just nu oroar mig över - om jag blivit fästingbiten då hela mina hand kryllade av små små röda fästingar.

Nu ska jag in o ta en välbehövd dusch och sanera mig från fästingar! Kommer bli spännande detta!!

Ha en fortsatt fin påskvecka med allt vad det innebär.

CINDY